Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος Μυλωνάς

Δεκτό γίνεται το αίτημα της υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά και όπως προκύπτει, αποφυλακίζεται.

Ο δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στα parapolitika.gr:

«Ο Ριχάρδος Μυλωνάς σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερος. Ήδη η ανακρίτρια διαφθοράς κ Σταυρούλα Μπαλβέκα ενεργοποίησε τη διαδικασία του άρθρου 286 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση κρατουμένων δικαιώνοντας απολύτως την υπερασπιστική θέση που είχαμε από την πρώτη στιγμή.

Ανίκανοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατασκεύασαν μι α δικογραφία με ανύπαρκτα ουσιαστικά ποινικά κακουργήματα παραπλανώντας τόσο τον πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα, όσο την εισαγγελέα ποινικής δίωξης και κατόπιν την ανακριτή.

Στην υπόθεση αυτή έχει διαπραχθεί το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.»

Μάλιστα, αναμένεται η αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή να γίνει τις επόμενες ώρες, ενώ ήδη ο Ριχάρδος έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην αίτηση την οποία κατέθεσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς όπως επισήμανε:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία ‘Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/apofilakizete-enechirodanistis-richardos?fbclid=IwAR1xqbLqozVY5QtK5Ar1uUUoPz74FUMesVOCRdAc4B195riosNnf8ODQ4u0#.XAZhxriwVM4.facebook