Θερμοκρασία ρεκόρ! Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -23 βαθμους

Θερμοκρασίες ρεκόρ υπό του μηδενός έφερε ο «Τηλέμαχος» στη χώρα μας καθώς στη Φλώρινα καταγράφηκε για πρώτη φορά θερμοκρασία -23 βαθμούς Κελσίου, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ.

Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν και ακολούθησαν, τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5). Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα.

«Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της @EMY_HNMS σας ενημερώνει οτι η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε σήμερα ήταν οι -23 βαθμοί Κελσίου στη Φλώρινα , που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα», ανέφερε η ΕΜΥ στο Twitter.

Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.