Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές λόγω της έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας και ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 στην οδό Σκουφά 34, με τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε μεταλλικό κουτί να έχει τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο έξω από τον Ιερό Ναό.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεωκόρος της εκκλησίας αντιλήφθηκε έξω από τον Ιερό Ναό, λίγο πριν από τις 7 το πρωί, την ύπαρξη ενός ύποπτου αντικειμένου, το οποίο μετακίνησε στο παρτέρι και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο, έσπευσε ο αστυνομικός, ο οποίος είπε στον νεωκόρο «κάνε στην άκρη, αναλαμβάνουμε εμείς». Εκείνη τη στιγμή, η βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στα χέρια και το πρόσωπο.

Ο αστυνομικός, που σύμφωνα με πληροφορίες φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, διακομίστηκε αμέσως στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείου Αθηνών, όπου εξετάζεται από γιατρούς. Πάντως, ο αστυνομικός είναι εκτός κινδύνου.

Ο νεωκόρος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, «έγινε αυτό που φοβόμασταν τόσο καιρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε είτε είχε ειδοποιηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας, είτε περνούσε τυχαία από την περιοχή, ενώ όπως είπε το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο νεωκόρος μετακίνησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.