Νίκος Μανιαδάκης – Χριστίνα Φαρμάκη: Η Aston Martin, η υπερπολυτελής βίλα και η χρυσή ζωή

Όπως φαίνεται ο καθηγητής της ΕΣΔΥ έβαλε ως μπροστινή την σύζυγό του η οποία από το πάλκο ξεκίνησε να κάνει δουλειές με τα… φάρμακα

 Μέσω της εταιρείας «Φαρµάκη», ο Μανιαδάκης είχε εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις φαρµακοβιοµηχανίες, υπογράφοντας συµβάσεις έργων ή παρέχοντας υπηρεσίες επί πληρωµή

«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει το χρήμα ή η δόξα. Σε όλους τους ανθρώπους αρέσουν», έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως το ζευγάρι καταφέρνει και διατηρεί τόσο το πολυτελές και πανάκριβο αμάξι του, αλλά και το τεράστιο, χλιδάτο σπίτι τους στο Διόνυσο με το μισθό ενός καθηγητή. Ως γνωστόν η σύζυγος του κ. Μανιαδάκη μπορεί κάποτε να μεσουρανούσε στις πίστες, αλλά σήμερα είναι άνεργη…


Όπως φαίνεται ο καθηγητής της ΕΣΔΥ έβαλε ως μπροστινή την σύζυγό του η οποία από το πάλκο ξεκίνησε να κάνει δουλειές με τα… φάρμακα.
Στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε η εταιρεία Η εταιρεία «ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΑΡΜΑΚΗ και ΣΙΑ EE» η οποία έκλεινε συµφωνίες µε φαρµακοβιοµηχανίες, που αφορούσαν διάφορα έργα µελέτης. ∆ιαχειριστής της εταιρείας εμφανιζόταν η Χριστίνα Φαρμάκη, η οποία κατείχε το 10% των µετοχών της. To υπόλοιπο 90% της εταιρείας κατείχε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης. Μέσω της εταιρείας «Φαρµάκη», ο Μανιαδάκης είχε εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις φαρµακοβιοµηχανίες, υπογράφοντας συµβάσεις έργων ή παρέχοντας υπηρεσίες επί πληρωµή. Μάλιστα στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες και συγκεκριμένα η Αικατερίνη Κελέση, ο Μανιαδάκης λάμβανε διάφορα ποσά μέσω της εταιρείας της συζύγου του ενώ ενίοτε λειτουργούσε ως ο ενδιάμεσος του Φρουζή με τον εκάστοτε υπουργό.
Για εκείνους που ασχολούνται με την υπόθεση της Novartis και κυρίως είναι σε θέση να γνωρίζουν την έρευνα των Αμερικανικών Αρχών, ξέρουν πολύ καλά ότι το όνομα του Νίκου Μανιαδάκη και της Χριστίνας Φαρμάκη «έπαιζαν» πολύ δυνατά από την αρχή της ιστορίας. Στο στόχαστρο των Αμερικανών είχε μπει από την πρώτη στιγμή ο ρόλος της ΕΣΔΥ σε ότι αφορά την γενικότερη πολιτική που ακολουθούνταν στον τομέα του φαρμάκου. Μοιραία και ο ρόλος του Νίκου Μανιαδάκη και της συζύγου του.
Τις πρώτες ημέρες που γνωστοποιήθηκε το σκάνδαλο στην Ελλάδα, ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Τον ενδιέφερε πρωτίστως ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση και αφετέρου η διασάλευση του ονόματός του. Γι’ αυτό τις πρώτες κιόλας ημέρες εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο σκάνδαλο της Novartis αποδίδοντας, όπως σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικά κίνητρα και στοχοποίηση πίσω από τις όποιες αναφορές. Με εντολή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, πραγματοποιήθηκε έρευνα των Αρχών στην οικία του ζεύγους στην διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε αξιοποιήσιμο υλικό.


Σε παλιότερη συνέντευξή του ο κ. Μανιαδάκης, όντας φρεσκοπαντρεμένος, δήλωνε πως δεν του αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και το γεγονός ότι τα μέσα ασχολούνται μαζί του εξαιτίας του γάμου του με τη γνωστή τραγουδίστρια. Η αλήθεια είναι πως προσπαθούσε να μη διαφημίζει τη χλιδάτη ζωή του:
«Αυτού του είδους η δημοσιότητα δεν με εκφράζει και δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Δεν καλέσαμε εμείς τα κανάλια στον γάμο μας», είχε πει τότε, επισημαίνοντας ωστόσο πως το χρήμα πολλοί μίσησαν, την δόξα κανείς. «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει το χρήμα ή η δόξα. Σε όλους τους ανθρώπους αρέσουν. Θα έλεγα όμως, παν μέτρον άριστον. Σε πιο νεαρή ηλικία επιδίωξα πολύ και το χρήμα και τη δόξα». Φαίνεται πως δεν απέβαλε ποτέ αυτό το παιδικό του… ελάττωμα.