Ο Μανιαδάκης γυρίζει στο σπίτι του στο Διόνυσο

Επιστρέφει πίσω στο σπίτι του στο Διόνυσο ο Νίκος Μανιαδάκης και μαζί του όλη η οικοσκευή του. Με μια κίνηση που μπορεί να εξηγηθεί με διάφορους τρόπους, ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση Novartis για παθητική δωροδοκία Νίκος Μανιαδάκης επιχειρεί ν΄ αναστρέψει το κλίμα.

Το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου στον Νίκο Μανιαδάκη επιβλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές καθώς κρίθηκε ως ύποπτος φυγής εν όψει της αναχώρησής του για την Ισπανία και αφού από προστατευόμενος μάρτυρας μετατράπηκε σε κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μανιαδάκης στις 27 Δεκέμβρίου 2018 ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να προχωρήσει σε άρση των μέτρων προστασίας του. Και 36 ώρες πριν το ταξίδι για τη Μαδρίτη έβγαλε τα αεροπορικά εισιτήρια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι πέρα από όλα αυτά, ο Νίκος Μανιαδάκης βρίσκεται σε συνεχή στενή παρακολούθηση από τις αρχές ασφαλείας καθ΄ όλο το 24ώρο.
Παράλληλα, χθες την ώρα που γινόταν έρευνα στο άδειο σπίτι του στο Διόνυσο μετά από εισαγγελική παραγγελία, άλλο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. «επισκέφθηκε» φιλικό σπίτι της οικογένειας που τον φιλοξενεί και κατάσχεσε όλα τα κινητά τηλέφωνα των μελών της οικογένειας του Νίκου Μανιαδάκη.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Θεόδωρος Μαντάς δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη επισκέφθηκε την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου και την ενημέρωσε ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας που του αποδόθηκε.

Όπως σημείωναν παλαιοί ποινικολόγοι, οι εισαγγελικές ενέργειες των τελευταίων 24ώρων, μαρτυρούν πανικό καθώς πραγματοποιούνται σπασμωδικές κινήσεις περισσότερο εντυπωσιασμού παρά ουσίας και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα γίνονται κινήσεις όταν είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι άκαρπο.