Πρώτη επίθεση Ρουβίκωνα για το 2019 στην Αμερικανική Πρεσβεία

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια διενεργείται για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στην αμερικανική πρεσβεία τα ξημερώματα στην Αθήνα.

Το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Στο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς βρισκόταν μπροστά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε ένας αστυνομικός αλλά στην άλλη γωνία από αυτή που έγινε η επίθεση.

Οι δράστες ήταν περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, οι οποίοι συναντήθηκαν στους γύρω δρόμους και έκαναν την επίθεση συντονισμένα. Μάλιστα, μαζί με τις μπογιές πέταξαν και καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.