Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς από την Πρωτοχρονιά έως τα Θεοφάνεια

Με μειωμένη συχνότητα δρομολογίων θα κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα από την Πρωτοχρονιά έως και την Κυριακή των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν με πρόγραμμα Κυριακών και αργιών το επόμενο εξαήμερο. Στις 2 και 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί «έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης».

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα λεωφορεία θα έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια έως τις 23:00 το βράδυ, σύμφωνα με το σωματείο εργαζόμενων, που κατά κανόνα σημαίνει ότι τα τελευταία δρομολόγια θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 22:00.

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου θα εκτελούνται ανά 12,5 λεπτά την πρώτη μέρα του νέου έτους, ανά 7,5 λεπτά το τριήμερο που θα ακολουθήσει, ανά 10,5 λεπτά το Σάββατο πριν τα Φώτα και ανά 12,5 λεπτά ανήμερα των Θεοφανείων, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται ανά 7 έως 10 λεπτά την 1η Ιανουαρίου και το Σαββατοκύριακο των Φώτων, λίγο συχνότερα την επομένη της Πρωτοχρονιάς και με συχνότητα χειμερινών δρομολογίων το διήμερο 3 και 4 Ιανουαρίου.

Τροποποιημένο θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων και στο Τραμ, όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ. Την 1η Ιανουαρίου τα τραίνα θα εκκινούν ανά μισάωρο και ανά 20 λεπτά από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου.

Εξαίρεση είναι το τμήμα Μουσών – Κασομούλη, όπου θα κινούνται ανά 15 λεπτά την Πρωτοχρονιά και ανά 10 λεπτά το τριήμερο που ακολουθεί.