Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία

«Άγιο είχε» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ένας οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου στα Χανιά της Κρήτης όταν το όχημα του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το περιστατικό σημειώθηκε στον κόμβο Κολυμπαρίου. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να καλέσει την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων και δώσει την ακριβή θέση στην οποία βρισκόταν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για τον εντοπισμό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 01:10 τα ξημερώματα και ο άνδρας μετά από αναζήτηση μιας ώρας εντοπίστηκε μέσα στα καλάμια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και είναι καλά στην υγεία του.

Στο Ηράκλειο το πρωί της Τετάρτης βρέχει καταρρακτωδώς: 3 οχήματα της ΕΜΑΚ με 6 άνδρες βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόκαστρο καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους και παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα και κάδοι απορριμάτων. Οι καταστροφές στην περιοχή είναι μεγάλες ενώ μέλημα των αρχών είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες

Περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, με πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες.

Πλημμύρες ανήμερα Πρωτοχρονιάς και στην Κω

Για ακόμα μία φορά πλημμύρισε το Ψαλίδι στην Κω, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι, η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη που τα νερά μπήκαν ακόμα και μέσα στα σπίτια.Οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι παρά τις εκκλησεις τους δεν έχουν καθαριστεί ακόμα τα ρέματα, με αποτέλεσμα κάθε φορά να δημιουργείται πρόβλημα.
Παρούσα ήταν και πάλι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, με 6 μέλη της που διευκύλυναν τους οδηγούς, ενώ άνοιξαν και φρεάτια όπου χρειάστηκε.