Υπόθεση χρυσού: Οι δηλώσεις του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα στο ereportaz

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων κ. Απόστολος Λύτρας μιλά στο ereportaz για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το φερόμενο ως κύκλωμα παράνομης διακίνησης χρυσού στην Τουρκία:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω στη διάθεση μου, η κυρία Ανακρίτρια προτίθεται με διάταξη της να αποφυλακίσει όσους έχουν κρατηθεί για την εν λόγω υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει παράβαση σε σχέση με το λαθρεμπόριο χρυσού. Είχαμε θίξει από την αρχή, ότι αυτή η δικογραφία πάσχει. Το θέμα είναι πως αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί, το μέγεθος της ζημιάς- όπως αντιλαμβάνεστε-, που έχει προκληθεί σε αυτούς τους ανθρώπους είναι τεράστιο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν διαπομπευθεί από διάφορα μέσα ενημέρωσης ακόμα και από τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας. Παράλληλα θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει επίσης ευθύνη από πλευράς εισαγγελικών και δικαστικών αρχών που άσκησαν αυτή την ποινική δίωξη, με τις προσωρινές κρατήσεις που ακολούθησαν. Οπότε είμαστε σε αναμονή για το εάν τελικά ισχύει η πληροφορία που σας προανέφερα».

Σε ερώτηση μας για το εάν ο πελάτης του πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον όσων τους κατηγόρησαν, ο κ. Λύτρας δήλωσε:

» Είναι ακόμα νωρίς. Ωστόσο, αν όντως αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Που σημειωτέον, άποψη μου είναι ότι δεν υφίστανται (το λαθρεμπόριο), θεωρώ ότι αυτή η δικογραφία είναι μια φούσκα και τίποτα παραπάνω.»