«Άδειασμα» Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα: «Δεν υπάρχει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας»

ο Μαξίμου, ωστόσο, έσπευσε να δώσει τέλος στα σενάρια, καθώς κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκληση της Κ.Ο., αποδίδοντας τα σενάρια σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

Η διάψευση αυτή φαντάζει πάντως ως άδειασμα όχι μόνο απέναντι στον κ. Φίλη, αλλά και στον διευθυντή της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και γενικότερα το προεδρείο της, αφού, ύστερα από συνεδρίασή του, είχε διαρρεύσει ότι ενδέχεται να υπάρξει πράγματι σύγκληση του συλλογικού οργάνου των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Το ζήτημα προέκυψε, άλλωστε, ύστερα από αιτήματα βουλευτών για «περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση» επί των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου σε επίπεδο Κ.Ο., ωστόσο δεν υπήρξε επιστολή με αυτό το αίτημα.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι βουλευτές παραμένουν μουδιασμένοι από όσα άκουσαν και συνειδητοποίησαν, κυρίως διότι το «ναι σε όλα» που θα κληθούν να πουν την επόμενη εβδομάδα είναι μεν το τελευταίο – εκτός απροόπτου – πριν από την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, αλλά κρύβει παγίδες και επώδυνες αποφάσεις για τις συντάξεις, το αφορολόγητο κτλ.

Ενδεικτική πάντως της αμηχανίας που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν χρειάζονται «ενημέρωση» από τους υπουργούς τους για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης. «Ασκήσεις μνήμης» χρειάζονται, γιατί έχουν χάσει τον λογαριασμό, για το πόσα αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφίσει».

thecaller