Άδωνις Γεωργιάδης: «Όταν οι έμποροι λένε “δεν πάμε καλά” είναι κωδική ονομασία πως πάνε καλά»!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ήταν την Τρίτη 12 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων αλλά και στις οικονομικές «πληγές» που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Μάλιστα, αναφερόμενος στους έμπορους που αναφέρουν ότι η δουλειά δεν πάει καλά λόγω του δίμηνου λουκέτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για κωδική ονομασία ανάμεσα σε εμπόρους που σημαίνει ότι «η δουλειά πήγε καλά».

Αυτό το «αξίωμα» αποφάσισε να αναφέρει ο υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση, απαντώντας σε παράπονα και αιτήματα εμπόρων που αναφέρθηκαν νωρίτερα, όπως η μείωση του ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «ξέρετε εμείς οι έμποροι, βάζω και τον εαυτό του γιατί εγώ πούλησα τα πρώτα μου βιβλία – μπορεί να με κοροϊδεύουν για αυτό, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ περήφανος – στην έκθεση βιβλίου όταν ήμουν 15 ετών. Είχα πάγκο με βιβλία και έκανα το πρώτο μου τζίρο, Λοιπόν, ξέρετε εμείς οι έμποροι είμαστε εκπαιδευμένοι.

Είναι κάπως σαν μέσα στο γονίδιο του εμπόρου, όταν σε ρωτάνε “πώς πας;” να λες πάντα ότι “δεν πάω και πάρα πολύ καλά”. Εγώ δεν ξέρω κανέναν έμπορο να λέει ποτέ πάω φανταστικά. Άρα αυτά που ακούσατε προηγουμένως για όσους ξέρουμε από το εμπόριο είναι η κωδική ονομασία ότι “η δουλειά πήγε καλά”. Λοιπόν, πράγματι από τις ηλεκτρονικές αγορές απεδείχθη ότι οι τρεις πρώτες μέρες πήγαν πάρα πολύ καλά».

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης τόνισε ότι μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η οικονομία και η αγορά λειτουργεί.