Άφησε σημείωμα στην ΕΛΑΣ ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Αλβανός, ο οποίος συμμετείχε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου την Τετάρτη στην περιοχή του Ζωγράφου άφησε σημείωμα όπου παραδέχεται στην εμπλοκή του στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, το σημείωμα προς την ΕΛΑΣ  έγραφε:

Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα»
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ για τον δεύτερο υπήρχε η πληροφορία ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αποδεικνύει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο Αλβανός επέστρεψε και το δήλωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Γεγονός πάντως είναι ότι  ο Αλβανός, αυτοαποκαλούμενος στο σημείωμα ως «Φτερωτός  Μαραντόνα», εκτός από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, πριν από 12 ημέρες είχε ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη, αρπάζοντας  το ποσό  των 2.700 ευρώ.
Ο Αλβανός  είχε μπει στην Alpha Bank στις 8.35΄ το πρωί στις 18 Ιουνίου, πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στον ώμο του ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο. Άρπαξε 2.700 ευρώ και διέφυγε μέσα σε πέντε λεπτά πεζός, όπως φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Όμως, φαίνεται ότι διέφυγε πιθανότατα με την βοήθεια συνεργού του που τον περίμενε σε αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε μιάμισι ώρα αργότερα να καίγεται σε έναν αγροτικό δρόμο κοντά στην παλιά εθνική οδό προς Αθήνα, έξω από το χωριό Δόριζα της Αρκαδίας. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί στις 26 Απριλίου από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας με έδρα το Ρέθυμνο.