Έκτακτη ανακοίνωση από Σκλαβενίτη: Βάζει λουκέτα και αλλάζει τους μισθούς!

Σε κλείσιμο 40 καταστημάτων και σε αναπροσαρμογή των μισθών προχωρά η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης…

Συγκεκριμένα προχωρά σε αυξήσεις μισθών στο 15% των εργαζομένων και σε μειώσεις μισθών στο 5% επί του συνόλου του προσωπικού, ήτοι 1.050 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ μετά την πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών “Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” και «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» στην αρχή του τρέχοντος έτους, με στόχο την πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Το πλάνο της Επιχείρησης περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κι επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και συγκεκριμένα προβλέπει:

Τον εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Την υιοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογικού συστήματος που βασίζεται σε ένα πιο δίκαιο και ισορροπημένο πλαίσιο αμοιβών.

Την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου των καταστημάτων.

Με στόχο την υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού και ορθολογικού μοντέλου λειτουργίας, η Σκλαβενίτης έχει ήδη ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων, ώστε έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της Επιχείρησης.

Έκτακτη ανακοίνωση από Σκλαβενίτη

Παράλληλα, έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση των θέσεων εργασίας των 21.000 εργαζομένων της, η Επιχείρηση σε συνεργασία με τα πιο αντιπροσωπευτικά Σωματεία εργαζομένων της, προχώρησαν στην από κοινού υπογραφή και υιοθέτηση μίας νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η νέα σύμβαση αφορά στη θέσπιση ενός πιο δίκαιου και ισορροπημένου πλαισίου αμοιβών και μεταξύ άλλων προβλέπει την εξασφάλιση των ήδη καταβαλλομένων αποδοχών του 80% περίπου των εργαζομένων, νέες αυξήσεις για χαμηλόμισθους εργαζομένους, που αντιστοιχούν περίπου στο 15% των εργαζομένων, και μειώσεις με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος επιβράβευσης (bonus) για τον εξορθολογισμό των αμοιβών περίπου χιλίων υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης που αντιστοιχούν στο 5% των εργαζομένων.

Ακόμη, η σύμβαση προβλέπει την καθιέρωση ενιαίας πολιτικής εκπτώσεων για όλους τους εργαζομένους, τόσο για τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης όσο και για είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης.

Σημειώνεται πως η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εντός του 2017 επανέφερε σε ομαλή λειτουργία 315 καταστήματα τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυό της την 1.3.2017, ανακαινίζοντας πλήρως τα 120 εξ αυτών, και προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Το επενδυτικό της πλάνο το 2018 προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση 100 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου της.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.» εισέρχεται με σιγουριά στην επόμενη ημέρα ως μία υπεύθυνη Ελληνική Επιχείρηση που θέτει στο επίκεντρο τους Ανθρώπους της, τους Πελάτες της, τους Προμηθευτές της και το ευρύ καταναλωτικό κοινό».

Απίστευτη απόφαση Σκλαβενίτη: Μπαίνει στην…

Απίστευτη απόφαση Σκλαβενίτη: Μπαίνει στην...

Στον χώρο της εκπαίδευσης εισέρχονται οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη μετά από σχετική απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας! Συναγερμός στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη: Παράνομη η…

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ μπορεί να πουλάνε τα πάντα ακόμη και πράγματα που φαντάζουν μακριά από τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου η διοίκηση της εταιρείας πήρε την απόφαση για επέκταση του σκοπού και στον χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα η επέκταση του σκοπού της εταιρείας αφορά στην :

“Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Σχολών και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου ένα και δύο) επαγγελμάτων σχετιζόμενων με το Λιανικό Εμπόριο.

Έκδοση, διακίνηση και εμπορία βιβλίων, φυλλαδίων, περιοδικών και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Διοργάνωση πάσης φύσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων καθώς και τον σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και άνεργους.”

Στην πορεία μένει να διευκρινισθεί εάν η επέκταση του σκοπού της Σκλαβενίτης αφορά σε ήδη δραστηριότητες που πραγματοποιεί (π.χ. σεμινάρια εργαζομένων) που “κωδικοποιήθηκαν” και προστέθηκαν στις δραστηριότητες της εταιρείας ή για κάτι πιο μεγάλο, στα πρότυπα σχολών που έχουν αναπτύξει οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου λιανεμπορίου παγκοσμίως. Σεισμός στην αγορά: Απόφαση βόμβα για τον Σκλαβενίτη!

Απίστευτη απόφαση Σκλαβενίτη: Μπαίνει στην...

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η σύμβαση των εργαζομένων στην “Σκλαβενίτης”! Απίστευτη αποκάλυψη για τον μισθό τους

Αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους, διατήρηση μισθών σε 16.500 εργαζόμενους και μειώσεις μισθών για 700 υψηλόβαθμα στελέχη προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη».

Ειδικότερα, η αλυσίδα η οποία απασχολεί 21.000 εργαζόμενους, και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στις αποδοχές περίπου 3,5 χιλιάδων εργαζόμενων, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 16,5% του συνόλου, ενώ έχει διατηρήσει τις καταβαλλόμενες αποδοχές σε περίπου 16,5 χιλιάδες εργαζομένους, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 78,4% του συνόλου. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αποδοχών για περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη.

Τα συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη λαμβάνουν εταιρική παροχή, με κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής τους παροχής ως τακτικές αποδοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι έως τα 1.700 ευρώ αποδοχές και ειδικά για εργαζομένους στα καταστήματα οι έως τα 2.000 ευρώ αποδοχές. Μέρος της εταιρικής παροχής παύει να είναι σταθερή, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης και δίδεται ως έκτακτη αποδοχή εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των εργαζομένων (αντί 5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Δείτε τη σύμβαση ΕΔΩ

Ο βασικός μισθός των εργαζομένων (μέχρι και 2 χρόνια) με βάση την Επιχειρησιακή Σύμβαση διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενουςπλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Απίστευτη απόφαση Σκλαβενίτη: Μπαίνει στην...

Σκλαβενίτης: Έξτρα ώρες, υπερωρίες και Κυριακές ανοικτά! Επίσημη τοποθέτηση από το σούπερ μάρκετ!

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Υ. Σκλαβενίτης ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» σχετικά με το τι ισχύει υποχρεωτικά για όλα τα παραπάνω.

Το ωράριο όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων καθορίζεται από την σύμβασή τους και οι ώρες έναρξης και διακοπής της εργασίας τους από το «νόμιμο πρόγραμμα», το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να είναι αναρτημένο σε εμφανές για όλους σημείο.

Για όλους τους εργαζόμενους ισχύουν οι εναλλάξ σε εβδομαδιαία βάση βάρδιες καθώς και το κυλιόμενο εβδομαδιαίο ρεπό όπου υποχρεωτικά κάθε 5η εβδομάδα θα συμπίπτει με Σάββατο- Δευτέρα. Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται το σπαστό ωράριο.

Η πέραν των πέντε ωρών την εβδομάδα υπερωριακή απασχόληση, εάν δεν δοθεί ειδική άδεια από την οικεία επιθεώρηση, θεωρείται παράνομη υπερωρία και πρέπει να πληρωθεί με το ωρομίσθιο, προσαυξημένο κατά 100%. Παράνομη υπερωρία θεωρείται επίσης και πληρώνεται με προσαύξηση 100%, η απασχόληση πέραν των εννέα ωρών ημερησίως.

Οι μερικώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι για την πέρα της ημερήσιας, βάσει της σύμβασής τους εργασίας, και μέχρι την συμπλήρωση των 40 ωρών την εβδομάδα, δικαιούνται το βασικό ωρομίσθιό τους προσαυξημένο κατά 10%. Για την πέρα των 40 ωρών εργασία τους, ισχύει ότι και για τους πλήρως απασχολούμενους.

Η εργασία που θα είναι υποχρεωμένος να προσφέρει ο εργαζόμενος, κατά το διάστημα από 10μ.μ. έως 06π.μ., θεωρείται νυκτερινή και αμείβεται με επιπλέον προσαύξηση 25%.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, όλων των ειδικοτήτων, δικαιούνται κατά την διάρκεια της εργασίας τους διάλειμμα , το οποίο θεωρείται κανονικά ως χρόνος εργασίας και δεν επιβαρύνει το ωράριό τους. Συγκεκριμένα: οι 8ωροι δικαιούνται διάλειμμα 20΄, οι 6ωροι δικαιούνται διάλειμμα 15΄ και οι 4ωροι δικαιούνται διάλειμμα 10΄.

Απαγορεύεται η εργασία κατά την Κυριακή και τις λοιπές αργίες για όλους τους εργαζόμενους, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου απαιτείται ειδική άδεια από την οικεία επιθεώρηση.

Σκλαβενίτης: Έξτρα ώρες, υπερωρίες και Κυριακές ανοικτά! Επίσημη τοποθέτηση από το σούπερ μάρκετ!

Εργαζόμενοι που θα εργαστούν κατά την ημέρα της Κυριακής ή αργίας πάνω από 5 ώρες (έως και 8 ώρες) δικαιούνται το ημερομίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%, καθώς επίσης και μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης, την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Εργαζόμενοι που θα εργαστούν κατά την Κυριακή ή αργία λιγότερο από 5 ώρες δικαιούνται μόνο το ωρομίσθιό τους για τις ώρες που εργάστηκαν προσαυξημένο κατά 75%, χωρίς ανάλογη συμπληρωματική ανάπαυση.

Εργαζόμενοι που θα υποχρεωθούν να εργαστούν, πέραν των 8 ωρών, κατά την Κυριακή ή αργία δικαιούνται για κάθε ώρα πέραν των 8, επί του προσαυξημένου με 75% ωρομισθίου τους, επιπλέον προσαύξηση 100%.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο μας είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε κάθε μορφής διευθέτηση του χρόνου εργασίας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνηγορήσει ή να προσυπογράψει κάτι τέτοιο. Επομένως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. »