Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ενόχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Κανείς πάντως δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Το ίδιο υποστήριξε για την επίθεση του Σαββάτου και ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατέθεσε ως πολιτικός ενάγων στη δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση εις βάρος του.

«Κάθισα να αρχίσει η εκδήλωση. Ξαφνικά συνειδητοποίησα διαφορά συνθήματα «τις θες παλιόπ@στα, παλιό εβραίε». Ανησύχησα, ήταν από ορισμένα σημεία, με πλησιάσανε. Με πλησίαζαν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησιάζει ένας από τους κατηγορούμενους τον έχω αναγνωρίσει. Αισθάνθηκα  να σφίγγει ο κλοιός. Έφαγα και μερικές κλωτσιές από που τις έφαγα δεν ξέρω έφαγα και στο κεφάλι. Είδα τον 20χρονο ο οποίος προσπάθησε να με κλωτσήσει, δέχτηκα μια κλωτσιά. Πόνεσα, αυτή ήταν δυνατή είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. Αυτή η κλωτσιά είναι μελετημένη, εαν σε έπιανε καλά θα σου έκανε την κοιλιά κομμάτια» είπε για τον 20χρονο που έσπασε το παμπρίζ του αυτοκινήτου σύμφωνα με το thestival.gr.