Έφοδος της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ»: Έγιναν 7 προσαγωγές ανηλίκων!

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού;

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας «Τζόκερ» σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας με την αστυνομία να κάνει εφόδους!

Ο πρώτος είναι ένας κινηματογράφος επί της Πατησίων, που τις τελευταίες ημέρες προβάλλει, με μεγάλη επιτυχία, τη δημοφιλή ταινία «Τζόκερ». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής της Κυριακής εμφανίστηκαν αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία παρευρισκόμενων για παρουσία ανηλίκων!

Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, η καταγγελία έγινε από άτομα που δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να ελεγχθεί αν επετράπη σε ανηλίκους να δουν την ταινία.

undefined

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του το διέψευσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

undefined

Να σημειωθεί ότι έχει προκληθεί σύγχυση με την καταλληλότητα του Joker, καθώς κάποιοι κινηματογράφοι αναφέρουν ότι είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών, ενώ άλλοι το προβάλλουν ως κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15 ετών. Αυτά τα εγκλήματα έγιναν ταινίες!

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων, δίχως όμως να γίνουν προσαγωγές ή να δοθεί άλλη συνέχεια.

undefined

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο σε προβολή της ίδιας ταινίας στον κινηματογράφο που βρίσκεται στο Mall στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από καταγγελία αγνώστων για παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα που προβαλλόταν το Joker, στον κινηματογράφο επενέβησαν αστυνομικοί και ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους στοιχείων.

Κατά το περιστατικό, έγιναν προσαγωγές 7 ανηλίκων (!) καθώς και του υπευθύνου του κινηματογράφου. Λίγη ώρα αργότερα, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία κατά του υπευθύνου.

Γ.Γ Ειδικών Φρουρών: «Έγιναν καταγγελίες και έπρεπε η αστυνομία να επέμβει στους κινηματογράφους»

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την έφοδο που έκανε η αστυνομία σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ». Όπως δήλωσε έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι κι αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει.