Αίγιο-Νέες αποκαλύψεις: Ο 28χρονος είχε συγκρουστεί με μοτοσυκλέτα της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη

Ειδικότερα, στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα, στο οποίο επέβαινε και ο 28χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο οδηγός του οχήματος, φαίρεται να ανέπτυξε ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέκρουσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η καταδίωξη συνεχίστηκε με την σύλληψη των δύο επιβατών, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψη. Σε κατ’ οίκον έρευνα είχαν βρεθεί υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.
Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 28χρονου

Την ίδια ώρα η 20χρονη συνεπιβάτης, στο πολυτελές αυτοκίνητο, που σκότωσε γιαγιά και εγγονό, την παρουσία της οποίας είχε αποκρύψει αρχικά ο 28χρονος, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, στην κατάθεσή της περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές και την στάση του οδηγού μετά την παράσυρση.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος -Φωτογραφία: dete.gr

Αρχικά, η 20χρονη, περιγράφει πως του είπε να χαμηλώσει ταχύτητα, κάτι που δεν έκανε. Αφού χτύπησε την 67χρονη και το 15 μηνών αγόρι, βγήκε από το αυτοκίνητο κοίταξε τι είχε κάνει και μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα. Παρότι η 20χρονη, όπως καταθέτει του φώναζε να σταματήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, εκείνος την αγνόησε ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση.
Πηγή: iefimerida.