Αδερφός προφυλακισμένου για την απαγωγή Λεμπιδάκη, στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι έξι κατηγορούμενοι, οι τέσσερις Κρητικοί και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Είναι ενδιαφέρον, με βάση το περιεχόμενο της δικογραφίας, ότι ένας εκ των εμπλεκομένων στην οργάνωση είναι αδερφός προφυλακισμένου για την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Ο νεαρός δεν έχει καμία σχέση με την πολύκροτη υπόθεση, εντούτοις κατά διαβολική σύμπτωση τέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για την απαγωγή, δηλαδή τον Απρίλιο του 2017. Ακόμα τότε όμως οι έρευνες για την ταυτότητα των απαγωγέων κινούνταν σχεδόν στα …τυφλά. Η παραπομπή του στην Δικαιοσύνη αφορά στην υπόθεση της μεταφοράς 30 μεταναστών στα παράλια των Σφακίων, στις 21 Απριλίου του 2017.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μερικά 24ωρα αργότερα όταν λιμενικοί του Ηρακλείου εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις Αιγύπτιους, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Από τις αποκαλυπτικές καταθέσεις τους έφθασαν στους εμπλεκόμενους Κρητικούς, τους οποίους «έδεσαν» με επιπλέον στοιχεία, κάμερες ασφαλείας και σάρωση κεραιών.

Η δεύτερη υπόθεση της δικογραφίας αφορά 50 μετανάστες και πρόσφυγες που κινδύνευσαν να πνιγούν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, λίγες ώρες δηλαδή αφ’ ότου το πλοιάριο που τους παρέλαβε για να τους μεταφέρει στην Ιταλία είχε αποπλεύσει από παραλία νότια του Ηρακλείου. Αυτό έγινε τον Μάιο του 2018. Μετανάστης κάλεσε στον αριθμό 112 και έτσι στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης. Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις μεταναστών για τα όσα βίωσαν στα χέρια των διακινητών. Οι Αρχές συνδέουν τις δύο υποθέσεις με αφορμή έναν Σύρο, ο οποίος αποτελεί συνδετικό κρίκο και θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στην Κρήτη.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονται στους 23, δεν έχουν όμως ταυτοποιηθεί τα στοιχεία όλων.

 

πηγή: Cretalive.gr