Αντώνης Κόρακας: Πρώτα τους έντυνε, τώρα τους ταΐζει

στον ΣΤΑΥΡΟ ΖΑΓΚΑΝΑ

 

O Έλληνας σεφ Αντώνης Κόρακας είναι ένας πολύ ωραίος τύπος! Και τυχερός! Φέτος πόζαρε στην αγκαλιά της εντυπωσιακής χολιγουντιανής σταρ Κέιτ Χάντσον, η οποία απόλαυσε μοναδικά «Έργα Τέχνης» στο πιάτο της από τα χεράκια του!

Ξανθός με σγουρά μαλλιά, ο κορυφαίος δημιουργός κέρδισε για άλλη μια χρονιά τις καρδιές αλλά και τα συγχαρητήρια των χολιγουντιανών σταρ που επισκέφθηκαν τη Σκιάθο, και εκείνος ικανοποίησε με το παραπάνω τις γαστρονομικές αισθήσεις τους. Λαμπερές πρωταγωνίστριες παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Κέιτ Χάντσον και η Γκόλντι Χόουν υποκλίθηκαν στις μαγειρικές του ικανότητες.

Ο Αντώνης Κόρακας βαστάει από αριστοκρατικό «τζάκι» των Αθηνών με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη! Θα τον δείτε στα πιο in στέκια της πρωτεύουσας, αλλά και στην Επίδαυρο να παρακολουθεί στην πρώτη σειρά παραστάσεις και συναυλίες. Είναι προσωπικός φίλος της Δήμητρας Γαλάνη, είναι λάτρης των βιβλίων, των ποιημάτων και των έργων Τέχνης, διαθέτει χιούμορ τρελό, γελάει με την καρδιά του και είναι γνωστός φιλόζωος. Σε κάποια τσέπη σίγουρα κρύβει το… κοκκαλάκι της νυχτερίδας, εκτός κι αν ήρθε στον κόσμο με τη «σφραγίδα» του νικητή!

Ξεκίνησε ως στυλίστας

Έχει γυρίσει (επαγγελματική) σελίδα πολλές φορές στη ζωή του κι έχει κινηθεί σε λαμπερά μονοπάτια κι έχει επιβιώσει! Μόνος! Χωρίς γνωριμίες και κουμπαριές. Με τη αξία του στάθηκε όρθιος και έπαιζε τη showbiz στα δάχτυλα. Υπήρξε για χρόνια προσωπικός στυλίστας (μεταξύ άλλων) του Σάκη Ρουβά αλλά και της Βίκυς Καγιά σε εκπομπές και μεγάλα σόου, ωστόσο αποφάσισε πως το «μυστικό» της ευτυχίας κρυβόταν σε άλλον τόπο, σε άλλη γη και άλλα μέρη!

Έσβησε λοιπόν τα φώτα στα καμαρίνια, αποχαιρέτησε τους διάσημους φίλους του και ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια σπουδές μαγειρικής στο ΙΕΚ Le Monde. Φέτος σερβίρει τα «θαύματά» του σε ιδιωτική βίλα στη Σκιάθο, όπου η φήμη του ως εξαιρετικού σεφ προπορεύεται της ομορφιάς του νησιού!

Στον χώρο της μόδας για οκτώ «υπέροχα» χρόνια

Ο Αντώνης Κόρακας μίλησε αποκλειστικά στην «ΜΠΑΜ» και μας άνοιξε την καρδιά του, η οποία είχε πολλά να μας πει! «Αποφοίτησα το 2005 από τη δραματική σχολή Ίασμος. Ήθελα πάντα να ασχοληθώ με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία παράλληλα με το θέατρο. Δυστυχώς η ικανότητά μου στον σχεδιασμό και στη ζωγραφική ήταν χειρότερη από βρέφους δύο ετών, οπότε και εγκαταλείφθηκε η ιδέα πολύ γρήγορα» μας λέει και συνεχίζει: «Το 2005, μια κομβική χρονιά για εμένα, η ζωή μου αλλάζει με τρελούς ρυθμούς, κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβω και λίγο και για πλάκα μπαίνω στον χώρο της μόδας ως συνεργάτης και βοηθός του σπουδαίου Μιχάλη Πάντου. Στα επόμενα δύο χρόνια αρχίζω να δουλεύω και μόνος μου στον χώρο. Τηλεόραση, περιοδικά, καλλιτέχνες, η εποχή Party που ονομάζω εγώ τώρα πια. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, περνάνε 8 σχεδόν υπέροχα χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Συνεργάζομαι με Σεργουλόπουλο, Μπακοδήμου, Καγιά, Μπαλατσινού, Ρουβά, Κατρίτση, Λένα Αλκαίου και με πολλά περιοδικά της εποχής». Ένας άκρως επιτυχημένος επαγγελματίας δηλαδή.

«Έπρεπε να αλλάξω αισθητική ή δουλειά»

Ποιο ήταν, όμως, το κίνητρο για να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό; «Στη ζωή μας θεωρώ πως τα πάντα έχουν αρχή, μέση και τέλος. Ένας κύκλος κλείνει, κάποιος άλλος θα ανοίξει. Είναι η εποχή που η κρίση έχει αρχίσει και χτυπάει ορατά την πόρτα της Ελλάδας. Μεγάλες εταιρείες εισαγωγής ενδυμάτων και καταστήματα κλείνουν, ο έντυπος Τύπος πεθαίνει, αρχίζουν περικοπές σε τηλεοπτικές παραγωγές, κόσμος σε μια νύχτα χάνει τις δουλειές του και τα λουκέτα μπαίνουν με ρυθμούς αστραπής, όπως και τα φέσια σε εργαζόμενους. Όπως είναι φυσικό, τα δεδομένα αλλάζουν» μας λέει και συμπληρώνει: «Αρχίζει να αλλάζει η αισθητική λόγω περιορισμού στην αγορά. Έχει έρθει η ώρα που πρέπει να πάρω λοιπόν μια απόφαση: να αλλάξω αισθητική ή δουλειά. Αποφασίζω τότε στα 34 μου να κάνω restart έχοντας κάνει μια σωστή διαχείριση και καλές δουλειές. Έχω την πολυτέλεια του χρόνου να σκεφτώ καθαρά τι άλλο θέλω να κάνω, έχω αφήσει το θέατρο πίσω, θεωρώντας ότι τα 34 είναι πλέον αργά για καριέρα ηθοποιού».

Τι ρόλο έπαιξε η οικογένειά του; «Έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια που ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από την Κωνσταντινούπολη, η μαγειρική και η κουζίνα ήταν σημείο αναφοράς στο σπίτι. Τα πάντα γίνονταν στην κουζίνα ευχάριστα ή δυσάρεστα, οι μεγάλες και μικρές αποφάσεις. Ακόμα και το διάβασμά μας στην κουζίνα με αρώματα, αγάπη και νοστιμιά. Κάπως έτσι γύρω στα 6 θυμάμαι να φτιάχνω την πρώτη μου μακαρονάδα. Έτσι, αποφασίζω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μαγειρική και γράφομαι στο πρώτο έτος μιας γνωστής ιδιωτικής σχολής. Μαζί με μια αγαπημένη φίλη πλέον, είμαστε οι δύο μεγαλύτεροι μέσα σε ένα τμήμα με πιτσιρίκια 17-18 χρόνων».

 

Private chef

Πλέον ο Αντώνης Κόρακας λειτουργεί ως private chef. «Τα καλοκαίρια εργάζομαι σεζόν σε ιδιωτικές βίλες. Τον χειμώνα που πέρασε βρέθηκα στη Wachington DC να εργάζομαι ως προσωπικός σεφ του πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Yousef Al Otaiba» λέει.

Μέσα σ’ όλα, βρέθηκε να σερβίρει και τη χολιγουντιανή σταρ Κέιτ Χάντσον. Τι έξτρα νοστιμιά τής πήγε; «H Κέιτ δεν ζήτησε κάτι παράλογο. Εγκυμονούσα γαρ, υπήρχαν κάποιοι κανόνες και περιορισμοί στη διατροφή της που έπρεπε να ακολουθήσει, όπως να αποφεύγει την ωμοφαγία και τα μεγάλα ψάρια που είναι πλούσια σε βαρέα τοξικά μέταλλα. Φανατικοί θαυμαστές και λάτρεις της χώρας μας οι Χάντσονς, ήθελαν καθαρά ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, εποχικά λαχανικά και κυρίως μεσογειακή διατροφή».

Πώς ήταν όμως η συμπεριφορά τους; «Υπήρξε χημεία μεταξύ μας, οπότε πολύ γρήγορα μου έδωσε το ελεύθερο να επιλέγω το μενού της κάθε ημέρας. Λάτρεψε τα linguini με αστακό. Μια έξτρα νοστιμιά ήταν η αχινομακαρονάδα, που τους εντυπωσίασε δημιουργικά και γευστικά. Η Γκόλντι Χόουν μού ζήτησε λαχανοντολμάδες. Εγώ λοιπόν της έμαθα την καλοκαιρινή εκδοχή, που είναι ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και σάλτσα αυγολέμονο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη και μου ζήτησε τη συνταγή».