Απίστευτα μέτρα ασφαλείας για τη ΔΕΘ, με συμμετοχή του FBI και με ελεύθερους σκοπευτές!

Σε κλοιό προστασίας για την άφιξη του Πρωθυπουργού και για όσο θα διαμείνει στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, βρίσκεται η συμπρωτεύουσα, σε ένα τριήμερο-φωτιά.

Από σήμερα το κέντρο της πόλης θα μοιάζει απροσπέλαστο, με την παρουσία 5.500 αστυνομικών, με το κλείσιμο δρόμων αλλά και με πολλά μέτρα ασφαλείας.

Συμμετέχουν ειδικοί πράκτορες του FBI, θα επιστρατευτούν ελεύθεροι σκοπευτές, drones, ελικόπτερα,  67 διμοιρίες.

Η συμμετοχή των πρακτόρων από την Αμερική έχει να κάνει με το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα φέτος είναι οι ΗΠΑ, οπότε η παρουσία αξιωματούχων Αμερικανών έχει σημάνει συναγερμό.

Οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της Κρατικής λένε ότι οι διαμαρτυρίες και οι πορείες στη ΔΕΘ θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές και έτσι τα στελέχη να έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 67 διμοιρίες ΜΑΤ το Σάββατο που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαθέτει 18.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν επιστρατευθεί και από την Αθήνα, για να συνδράμουν.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.