Απίστευτο! Ζευγάρι σώθηκε επειδή αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του στο Μάτι

Σαν από θαύμα σώθηκε η οικογένεια Χριστόπουλου που διαμένει μόνιμα στο Μάτι.

Τη στιγμή της μεγάλης απόφασης, όταν ο Θεόδωρος Χριστόπουλος κατάλαβε πως η φωτιά είναι πια πολύ κοντά και δύσκολα θα προλάβει να απομακρυνθεί, αποφάσισε να σφραγίσει πόρτες και παράθυρα και να μείνει εντός σπιτιού.

«Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ενα χάος. Δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά τα πράγματα. Εχω υποστεί κάποιες ζημιές. Εχει καεί το κάτω μέρος του σπιτιού σε μικρό ποσοστό και τρία αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν προεκτάθηκε η ζημιά. Δεν έχουμε ρεύμα. Πριν ακόμα φτάσει η φωτιά δεν είχαμε ρεύμα.

Όταν είδαμε τη φωτιά κοιτάζαμε τι θα κάνουμε και είχαμε την ελπίδα οτι θα σταματήσει και δεν θα φθάσει εδώ, όπως είχε γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και άλλα καλοκαίρια που την σταμάτησαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Αυτήν την φορά δεν μπόρεσαν… Η ταχύτητα του αέρα ήταν τρομερή. Εμείς κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι και γλιτώσαμε. Σφραγίσαμε τα παράθυρα και γλιτώσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αν βγαίναμε έξω λόγω της θερμοκρασίας και την ταχύτητα του αέρα θα καιγόμασταν. Εχουμε πρόσβαση και στη θάλασσα αλλά είναι ψηλά δεν μπορούσαμε να πηδήξουμε, είναι 5 μέτρα».

Το κακό είναι πως ο ίδιος και η οικογένειά του σώθηκαν, αλλά γνωστοί του αγνοούνται.