Αποκάλυψη Σοκ : Ζευγάρι ηλικιωμένων ζει χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε χρόνια!

Κυριολεκτικά στα πρόθυρα του θανάτου βρίσκεται ένα ζευγάρι κατάκοιτων υπερηλίκων που ζει εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Κερατσίνι. Ο Μιχάλης και η Ματίνα Στεργιάδη και ενώ τα εκατομμύρια ευρώ σε χρέη των μεγαλοοφειλετών της ΔΕΗ την οδηγούν σε φαλημέντο, ζουν σε καθεστώς σκότους, διότι μένουν σε ένα αυθαίρετο, 37 τ.μ, το οποίο θεωρείται χρησικτησία καθώς δεν υπάρχουν οι τίτλοι από πάππου προς πάππου. Το “έγκλημα” τους αυτό σε συνάρτηση με την πενιχρή σύνταξη, συνολικού ποσού 360 ευρώ, δεν τους επιτρέπει όχι φωτισμό… ούτε ένα ασφαλή χώρο για τα ευαίσθητα φάρμακα τους που απαιτούν ψύξη.

Το ζευγάρι 80 και 76 ετών αντίστοιχα με σοβαρότατα κινητικά προβλήματα και οι δύο στα κάτω άκρα όπως σας προαναφέραμε, παρακαλάει το Δήμαρχο Κερατσινίου / Δραπετσώνας να τους βάλει έστω και κατ’ εξαίρεση παροδικά ρεύμα ώστε να μην κάνουν πράξη την απειλή τους, καθώς με ειλικρίνεια αλλά και αγανάκτηση δηλώνουν ξεκάθαρα ότι “θα ανοίξουν το γκάζι και θα αυτοκτονήσουν αγκαλιά προκειμένου να μην ενοχλούν άλλο το μονάκριβο παιδί τους και τα έξι τους εγγόνια”.

Η σύζυγος με τα κινητικά προβλήματα μας δείχνει τα πρησμένα πόδια της

5 χρόνια σκότος και ένα “Γιατί”

Όπως μας λέει όμως ο 80χρονος κύριος Μιχάλης Στεργιάδης: “το κόστος για μία ηλεκτρική γεννήτρια ξεπερνάει κατά πολύ τα 360 ευρώ που λαμβάνουμε και φυσικά αδυνατούμε ακόμα και να την ανάψουμε 2 ώρες την ημέρα. Είμαστε χωρίς ψυγείο, χωρίς τηλεόραση, χωρίς καν τα φάρμακά μας σε μέρος όπου θα είναι μη αναλώσιμα” και προσθέτει ο κύριος Στεργιάδης: “τα τελευταία πέντε χρόνια της δημαρχίας Βρεττάκου κυριολεκτικά μας κοροϊδεύουν.

Αντί να σεβαστούν την ηλικία μας και το γεγονός ότι φτάσαμε στο τέρμα της ζωής μας αυτοί μας χτυπάνε την πλάτη νομίζοντας ότι έτσι θα λάμψει από φως το σπίτι μας. Λυπάμαι για λογαριασμό τους αλλά τους παρακαλώ πριν κάνουμε πράξη με τη γυναίκα μου το απονενοημένο διάβημα και προβούμε στην αυτοχειρία, να μας συνδέσουν το ρεύμα ώστε να μπορούμε και εμείς σαν άνθρωποι να επιβιώσουμε και να πιστέψουμε ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και ελπίδα. Ο κ. Δήμαρχος εύχομαι να αλλάξει γνώμη και να μας επιτρέψει να ζήσουμε έστω και σαν μετανάστες. Με τα 360 ευρώ. Αλλά και μια λάμπα πάνω από το κεφάλι μας, να μην πέφτουμε στα πατώματα το βράδυ, ούτε να κλειδαμπαρωνόμαστε από τις 19¨.00 το απόγευμα και να βρισκόμαστε σε πλήρες σκότος“.

Θα πεθάνουμε να τελειώνουμε

Η 76χρονη σύζυγος του κυρίου Στεργιάδη από την πλευρά της δηλώνει ότι: “όλη μας τη ζωή την έχουμε ζήσει σε αυτόν εδώ το χώρο. Η μισή Ελλάδα είναι αυθαίρετη. Φαίνεται όμως ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα του κράτους παρόλο που δεν είναι δασική περιοχή όπως μπορείτε να δείτε και εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα πάνω σε δύο γεροντάκια που ο χρόνος τους είναι μετρημένος. Μετά λοιπόν από κοινή απόφαση με τον Μιχάλη, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας και να φύγουμε γρήγορα και χωρίς πόνο από τη ζωή. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας βλέπετε. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε καλά-καλά. Ούτε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά” και συνεχίζει λέγοντας με δάκρυα στα μάτια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο: “Ο μόνος που μας κρατάει ζωντανούς ακόμα είναι ο γιος μας, ο οποίος έχει γίνει κυριολεκτικά λάστιχο, προσπαθώντας να ζήσει τα έξι του παιδιά, τη γυναίκα του και να υποστηρίξει και εμάς τους ανήμπορους πουλώντας παλιοσίδερα. Δεν αντέχουμε να το βλέπουμε άλλο αυτό.

Εάν πραγματικά σε 10 ημέρες δεν μας βάλουν ρεύμα έστω και προσωρινά να ξέρετε ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλάμε. Η αυτοκτονία θα είναι λύτρωση μπροστά σε αυτό που ζούμε. Δεν είμαστε ηθικοί εκβιαστές όπως άλλοι. Θύματα είμαστε και μάλιστα ενός ακήρυχτου πολέμου από την πολεοδομία και τον δήμο Κερατσινίου που δεν μας δίνει το αυτονόητο μόνο και μόνο για να μας κρατήσουν στη ζωή. Εκλογές έχουμε, τους βλέπω και έρχονται με υποσχέσεις όμως ένα συνεργειο από τα εκατοντάδες που είναι στους δρόμους και φτιάχνουν λάμπες και φανάρια δεν περνάει το κατώφλι μας“.