Απολογείται ο 35χρονος απαγωγέας των δύο παιδιών στην Κύπρο. Πως τον βρήκανε, ποιό είναι το προφίλ του

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου οδηγείται σήμερα ο 35χρονος φερόμενος δράστης της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν τελικά τα δυο αγοράκια διήρκησαν μέχρι αργά το βράδυ. Είχε προηγηθεί είσοδος της Αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου ο δράστης κρατούσε για 8 και πλέον ώρες τα δυο αγόρια και ακολούθως απελευθέρωση των δυο παιδιών.

Άμεσα οι δυο ανήλικοι οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για τις απαιτούμενες εξετάσεις. Οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο έγιναν παρουσία και ιατροδικαστή.

Πρόκειται για 35χρονο από τη Λευκωσία, ο οποίος διέμενε στη Λάρνακα και διατηρούσε εταιρεία δημιουργίας ιστοσελίδων, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται πολύ κοντά στο διαμέρισμα.

Την ίδια ώρα έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 35χρονος, αφού υπάρχουν πληροφορίες για χρωστούμενα ενοίκια τόσο του διαμερίσματος όσο και των γραφείων της εταιρείας.

Ρόλο κλειδί στον εντοπισμό παιδιών και δράστη φέρεται να έπαιξε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην γειτονιά το οποίο έχει στο σπίτι του πολίτης. Δεύτερο, και καταλυτικό στοιχείο που άμεσα οι Αρχές αξιολόγησαν, ήταν η πληροφορία από παρατηρητή που βρισκόταν εκεί, ο οποίος συνέδεσε τα στοιχεία και τις περιγραφές που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, και έτσι έδωσε πληροφόρηση στις Αρχές για τον 35χρονο ο οποίος διέμενε στην γειτονιά του.