Αποφασισμένοι να το παίξουν στα δικαστήρια…

Το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, το οποίο εν πολλοίς κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, αποτελεί οδηγό για τους τρεις ισχυρούς του Ελληνικού πρωταθλήματος και για την φετινή σεζόν. Η διάθεση που έχουν οι επικεφαλής των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τέλους, με κάθε αφορμή που θα τους δοθεί, σε μία άνευ προηγουμένου κόντρα των μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο παιχνίδι δεν συμμετέχει, λόγω των ειδικών συνθηκών, ο Παναθηναϊκός.
Η υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου αποτελεί μόνο ένα pregame show για ότι ακολουθήσει! Το πάθημα του ΠΑΟΚ πέρυσι, με τις συνεχόμενες τιμωρίες με αφαιρέσεις βαθμών και στέρηση της έδρας του, όπως και του Ολυμπιακού, έχει γίνει μάθημα σε Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι σε αυτό το θέμα «συμπλέουν» απέναντι στον κοινό… εχθρό, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η τακτική του ισχυρού ηγέτη της ΑΕΚ να μείνει μακριά από τον… τσακωμό των «βουβαλιών» απέδωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που σαφώς αποτέλεσε πλήγμα και ουσιώδες αλλά και υστεροφημίας για Μαρινάκη και Σαββίδη. Αυτό φέτος θα αλλάξει. Ο Μελισσανίδης δεν θα έχει πλέον την… συμπαράσταση του Σαββίδη, μετά τα όσα έγιναν στον περσινό αγώνα στην Τούμπα. Εκτός αυτού, όλα δείχνουν ότι πλέον θα τον έχει… απέναντι.
Τα «κόζια» έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι την Superleague, με την ανάληψη της διοίκησης από τον Ευάγγελο Μπαταγιάννη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος χρειάστηκε τις ψήφους ΕΠΣ επιρροής του Μελισσανίδη για να εκλεγεί, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά από την υψηλή επιστασία της FIFA και τα λάθη στα οποία έχει υποπέσει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι δίνει λόγο για το παραμικρό που κάνει, όπως δεν είναι καθόλου τυχαία η ισχυρή παρουσία Περέϊρα στην ΚΕΔ, αλλά και η καρατόμηση στελεχών που είχε τοποθετήσει ο Γραμμένος από τις πρώτες μέρες της προεδρίας του.
Η διαφορετική στάση των «μεγάλων» σε κάθε σοβαρό θέμα που τίθεται στην Superleague, φαίνεται και από την θέληση της ΑΕΚ να αποδεχθεί το σχέδιο Βασιλειάδη για μείωση των ομάδων σε 12, σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Όπως και να ‘χει, οι δικηγόροι των ομάδων αλλά και οι δικαστικές αρχές του ποδοσφαίρου θα έχουν μπόλικη δουλειά. Είναι αρκετά πιθανό ο αθλητικός δικαστής να μεταφερθεί στα κτίρια της σχολής Ευελπίδων, ενώ σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ψάχνει τρόπο για να τελεσιδηκούν πιο γρήγορα οι αποφάσεις που αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες.