Από 100.000 ευρώ ΕΡΤ και ΓΣΕΕ στους πληγέντες

Συμμετέχοντας στις δράσεις στήριξης των πυροπλήκτων της Αττικής, η δημόσια ραδιοτηλεόρασηάνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο κατέθεσε ήδη 100.000 ευρώ για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Πέρα από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ο λογαριασμός θα είναι ανοικτός για κάθε πολίτη που επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη συνεισφορά τους στον ειδικό λογαριασμό της ALPHA BANK με ΙΒΑΝ: GR90 0140 2090 2090 0232 0003 793.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, αποφάσισαν ότι φέτος δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης αργίας της 26ης Ιουλίου και ως εκ τούτου θα είναι παρόντες στις θέσεις τους, προσφέροντας στους πολίτες αξιόπιστη ενημέρωση σε αυτήν την τραγική συγκυρία. Σημειώνεται, ότι παρόμοια απόφαση έλαβε και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και περιττές δηλώσεις το Προεδρείο της ΓΣΕΕ απέστειλε τη δική του προσφορά για την κάλυψη των αναγκών των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στις πυρόπληκτες περιοχές.

Φορτηγά με 3.000 πρόχειρα γεύματα, χιλιάδες μπουκάλια νερού και χυμών έφτασαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ανατολικής Αττικής και Μεγάρων. Από εκεί διανεμήθηκαν στους πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές που επιχειρούν και ερευνούν -ακόμα- ανάμεσα στα αποκαΐδια, ψάχνοντας για την τύχη των αγνοουμένων.