Αργησαν να αντιμετωπίσουν το θέμα με τον αμίαντο στο Μάτι

Πέρασε κρίσιμος χρόνος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον αμίαντο στο Μάτι όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής και ο Εξωραϊστικός σύλλογος που έχει συσταθεί.

Ο διαγωνισμός του Υπ. Υποδομών για την αποξήλωση και περισυλλογή-απομάκρυνση αμιάντου από την περιοχή ολοκληρώθηκε 40 ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, και την ερχόμενη Παρασκευή 31/8 με Δευτέρα 3/9 υπογράφεται η σχετική σύμβαση, ενώ η εκτίμηση για το χρόνο ολοκλήρωσης εκτιμάται σε τρείς μήνες.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αυτοψιών που έχουν κάνει οι εξειδικευμένες εταιρείες είναι απογοητευτικά και ιδιαιτέρως ανησυχητικά:

1. Στον ένα τομέα της περιοχής Μάτι (Από οδό Φυσιολατρών) έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5000μ2 «ΕΛΛΕΝΙΤ» σε κόκκινα, κίτρινα, αλλά και σε πράσινα σπίτια. Ειδικά στην περιοχή της Ζούγκλας (περιοχή που συνορεύει με Κόκκινο Λιμανάκι), υπάρχουν πολύ μεγάλες ποσότητες. Από αυτά, τα 3000μ2 ήταν στο έδαφος θρυμματισμένα.

2. Τα συνεργεία αυτά διαπίστωσαν ότι σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή την πρώτη εβδομάδα μετά την πυρκαγιά, αρκετή ποσότητα έχει ήδη κοπεί, σκουπιστεί και απορριφθεί σε κάδους με μπάζα. Υπάρχει δηλαδή σημαντική ποσότητα που έχει συλλεχθεί και απορριφθεί από άγνοια