Ατελείωτο σκουπιδαριό η ΓΑΔΑ. Εστίες μόλυνσης, κατσαρίδες, μπάζα αναφέρει πόρισμα ελεγκτών υγείας

Ελεγκτές Υγείας το κτίριο της της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και το πόρισμά τους σοκάρει, καθώς οι τραγικές συνθήκες, που αποτελούν απειλή για την υγεία των αστυνομικών και των κρατουμένων.

Στο πόρισμα οι ελεγκτές περιγράφουν ότι υπήρχαν παντού πεταμένα σκουπίδια. Στο γκαράζ βρήκαν σωρούς τις μαύρες σακούλες, τα χαρτιά και τα πλαστικά. Στις τουαλέτες του ισογείου διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει εξαερισμός, ενώ επισημαίνουν ότι επιμελέστερης καθαριότητας. «Βουνό» ήταν όμως τα σκουπίδια στην είσοδο των κρατητηρίων, όπου υπήρχαν πεταμένα πλαστικά, κούτες και τρόφιμα των κρατούμενων από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και στους διαδρόμους των κρατητηρίων, που οι κάδοι ήταν γεμάτοι και τα σκουπίδια ήταν στο πάτωμα.

«Όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη κατσαρίδων, δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων», αναφέρει το πόρισμα, ενώ επισημαίνεται ότι πρέπει άμεσα να καθαριστούν επιμελώς τουαλέτες, κλιμακοστάσια, γκαράζ, κρατητήρια και να ληφθούν τα μέτρα για να διατηρούνται καθαροί όλοι οι χώροι.

«Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», επισημαίνεται σε ανάρτηση στο Facebook από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα.