Αυτές οι τροφές καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών να διαθέτετε, δεν είναι αρκετά αν η διατροφή που ακολουθείτε δεν λειτουργεί συμπληρωματικά στην ενδυνάμωση τους. Μάλιστα αρκετές τροφές μπορούν να αποδυναμώσουν τις τρίχες των μαλλιών.

Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ, αφού είναι γενικά επιζήμιο για την υγεία και ακόμα πιο συγκεκριμένα για την υγεία των μαλλιών. Το αλκοόλ επηρεάζει τον μηχανισμό που ο οργανισμός μεταβολίζει τον ψευδάργυρο, που παίζει σημαντικό ρόλο στην συντήρηση της τρίχας. Επιπλέον αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τα μαλλιά και να τα αφήνει χωρίς την υγρασία που πρέπει να διατηρούν για να μην αποκτήσετε θαμπάδα και ψαλίδα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ,μπορεί να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός παράγει περισσότερα ανδρογόνα, που συνδέονται με την τριχόπτωση.

Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για το τριχωτό της κεφαλής, καθώς εξασφαλίζουν υγιή και λαμπερά μαλλιά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως τα μαλλιά μας αποτελούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες.

Μια διατροφή με άπαχες πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, την γαλοπούλα, τα φασόλι, το μπρόκολο και το σπανάκι, συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης που δυναμώνει τα μαλλιά εμποδίζοντας την αφυδάτωση, την θαμπή όψη αλλά και το σπάσιμο της τρίχας.

Πηγή: star