Αυτοκτόνησε η μικρότερη αδερφή της βασίλισσας της Ολλανδίας Μαξίμα

Τα Βασιλικά Ανάκτορα της Ολλανδίας θρηνούν με τη Βασίλισσα Μαξίμα να είναι απαρηγόρητη για τον θάνατο της μικρότερης αδερφής της.

Η 33χρονη Ινές Ζιρεγκιέτα,που έδινε μάχη με την κατάθλιψη, βρέθηκε χθες νεκρή στο σπίτι της στην Αργεντινή. Έκοψε η ίδια το νήμα της ζωής της.
Ήταν νονά της εντεκάχρονης κόρης της βασίλισσας Μαξίμα, της πριγκίπισσας Αριάν.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Μπουένος Άιρες χθες το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Η Ινές ήταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά του Χόρχε Ζορεγκιέτα και της Μαρία ντελ Κάρμεν Τσερούτι.

H βασίλισσα Mαξίμα ήταν πολύ κοντά με την αδερφή της. Μπορεί να ήταν 14 χρόνια μικρότερή της και να βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά της, όμως της είχε μεγάλη αδυναμία.

H Ινές ήταν πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Belgrano του Μπουένος Άιρες. Εργάστηκε στον ΟΗΕ στον Παναμά και αργότερα στο Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες.

Το 2016, διορίστηκε από τον πρόεδρο της Αργεντινής Mauricio Macri σε θέση που θεωρήθηκε ανώτερη από τις αρμοδιότητές της, στο Εθνικό Συμβούλιο για τον Συντονισμό των Κοινωνικών Πολιτικών.Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να την επικρίνουν για προνομιακή μεταχείριση λόγω της αδελφής της.

Η Ινές λάτρευε τη μουσική. Στη διάρκεια της εφηβείας της αντιμετώπισε πρόβλημα ανορεξίας.
Η αδερφή της, Βασίλισσα Μαξίμα, της είχε πει ουκ ολίγες φορές να την ακολουθήσει στην Ολλανδία για να την βοηθήσει. Μάταια όμως…

protothema