Βασιλακόπουλος: «Οι ατζέντηδες κρίνουν τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο»

Η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, όπως ανέφερε με δυσαρέσκεια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον Fair Play.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ στάθηκε αρχικά στη διάθεση των παικτών που έπαιξαν σε αυτό το «παράθυρο». «Αυτά τα παιδιά τα περισσότερα έχουν βγει μέσα από τις Εθνικές ομάδες. Είδατε τη δήλωση του Σλούκα που είπε ότι παίζει από δέκα ετών στις Εθνικές ομάδες και δεν μπορεί να τις εγκαταλείψει ποτέ. Αυτά τα παιδιά αισθάνονται αυτή την εθνική υποχρέωση να είναι πάντα παρόντες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι που δεν τους επιτρέπουν. Για παράδειγμα, η Φενέρμπαχτσε δεν επέτρεψε πρόσφατα στο Σλούκα να έρθει να παίξει. Για εμένα είναι αδιανόητο τέτοιοι παίκτες να μη βρίσκουν θέση στο ελληνικό μπάσκετ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου, απάντησε: «Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Δε γίνεται να διαιωνίζουμε τα θέματα, να τα αφήνουμε να… σαπίζουν. Υπάρχει ένας αριθμός προπονητών που κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Τον επιλέξαμε. Δε γίνεται να μένουμε συνεχώς σε… μύθους».