Βούκινο πρώην υπουργός που έπεσε θύμα… μαύρης μαγείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΟΣ Θ. ΤΖΙΦΑΣ

Σε πλήρη έξαρση η αφρικανική μαγεία με έδρα την Πλατεία Αμερικής και τα γύρω στενά που έχουν μετατραπεί σε “ναούς τους αποκρυφισμού” κάθε μορφής μαγείας. Οι Αφρικανοί που κερδίζουν ασύλληπτα ποσά όπως αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα στη “ΜΠΑΜ” διακεκριμένη νομικός που έχει εκπροσωπήσει “πολλά θύματα ψευτομάγων μεταξύ αυτών πολιτικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, συνήθως ανώτερης κοινωνικής και οικονομικής τάξης” με χαρακτηριστικότερο σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας, την περίπτωση πρώην υπουργού τον οποίο είχε “μαδήσει” μέντιουμ της Πλατείας Αμερικής που ακούει στο όνομα Ομάρ. Ο πρώην υπουργός κάθε πρωί προσεύχονταν όσα τον είχε δασκαλέψει ο μάγος του και πριν από κάθε σοβαρή απόφαση του νευραλγικού υπουργείου του, καλούσε τον Αφρικανό για να λάβει την “ευλογία” του και να τον συμβουλευτεί. Η υπόθεση έγινε γνωστή στα βουλευτικά γραφεία όταν συνάδελφοι τον άκουσαν να έχει έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Αφρικανό στο τηλέφωνο, καθώς ο τελευταίος του ζητούσε 10.000 ευρώ για να του λύσει τα μάγια που τον έπεισε ότι είχαν κάνει στην οικογένεια του, πολιτικοί του αντίπαλοι. 

Αυτή ήταν και η θρυαλλίδα των αποκαλύψεων για τον πολιτικό που εξομολογήθηκε στους συναδέλφους του την αλήθεια και έλυσε το πρόβλημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εύπορα και διάσημα τα θύματα

Καταλυτική και άκρως αποκαλυπτική είναι η αποκλειστική συνέντευξη της διακεκριμένης νομικού κ. Ιφιγένειας Βασιλοπούλου που έχει εκπροσωπήσει επώνυμους και επώνυμες όλων των επαγγελματικών χώρων, όπως πολιτικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που έπεσαν θύματα όπως πρώην υπουργός που σήμερα αν και δεν πολιτεύεται οι φήμες θέλουν να επισκέπτεται τακτικά συγκεκριμένο μοναστήρι και πνευματικό.  Γιατί οι διάσημοι της πολιτικής και της show biz καταφεύγουν σε μάγους πληρώνοντας όσο –όσο; “Η ευαλωτότητα της ανθρώπινης ψυχής είναι δυνατόν να οδηγήσει τον άνθρωπο ακόμα και στην ποινική θυματοποίησή  του, όταν στην απέλπιδα προσπάθειά του να εξεύρει λύσεις, συνήθως σε προβλήματα προσωπικής φύσεως, δεν διστάζει να απευθυνθεί στους αυτοαποκαλούμενους ‘’μάγους’’, οι οποίοι υπόσχονται ότι έχουν όλες τις απαντήσεις και τις ενδεδειγμένες λύσεις σε ό,τι τους απασχολεί” δηλώνει  η κ. Βασιλοπούλου και μας αποκαλύπτει: “Τον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνεται για τα ‘’θύματα των μάγων της πλατείας Αμερικής’’, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται πράγματι και γνωστά ονόματα εύπορων και διάσημων οικογενειών.  Ορισμένα από τα άτομα – θύματα των ‘’μάγων’’ αυτών, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά όταν με επισκέφθηκαν στο δικηγορικό μου γραφείο, για να μου εξιστορήσουν την προσωπική τους περιπέτεια και να ζητήσουν τη νομική μου συνδρομή, ώστε να βγουν από το αδιέξοδο, που είχε δημιουργηθεί από την συναναστροφή τους με τους ‘’μάγους’’ και τις οικονομικές συνδιαλλαγές μαζί τους. Το αντίτιμο, δε, για την παροχή  τέτοιων υπηρεσιών αγγίζει  σε ορισμένες  περιπτώσεις  το ποσό  πολλών  χιλιάδων ευρώ! Όπως στην περίπτωση του υπουργού που προαναφέρατε”.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο τεράστιος ο “τζίρος” αλλά και το μέγεθος της απάτης: “Οι σύγχρονοι ‘’μάγοι’’, λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία των επίδοξων ‘’θυμάτων’’ τους, επικαλούμενοι σπάνιες δικές τους έμφυτες δυνάμεις, ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες, δυνατότητα ‘’επικοινωνίας με ανώτερα πνεύματα’’ κ.α.,  προκαλούν πολύ μεγάλη περιουσιακή ζημία στα θύματα, αφού όπως φαίνεται, το να επικοινωνεί κανείς με τον υπερβατικό κόσμο,  είναι μάλλον πολύ ακριβή δραστηριότητα! Φυσικά, η ως άνω δραστηριότητα πληροί την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απάτης, καθώς οι αυτοαποκαλούμενοι ‘’μάγοι’’, με σκοπό το περιουσιακό όφελος, πείθουν τα ‘’θύματά’’ τους για τις ιδιαίτερες δήθεν ικανότητές τους και τους υπόσχονται λύσεις παραπλανώντας τους και εκμεταλλεύονται τον πόνο τους και την ευπιστία τους.

Η ποινή που προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για την τέλεση της απάτης, είναι καταρχήν  φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, πρόκειται δηλαδή για πλημμέλημα.  Όταν όμως ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000€ ή,  αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000€, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, πρόκειται δηλαδή στις περιπτώσεις αυτές για κακούργημα.  Μάλιστα  και επειδή η απάτη θεωρείται  αδίκημα ‘’ιδίας διακινδύνευσης’’ (δηλ. εκτός από τον δράστη ‘’ευθύνεται’’ και το θύμα που όφειλε να είναι πιο προσεκτικό) , για το λόγο αυτό, ακόμα και ως κακούργημα, έχει ως  ανώτερη προβλεπόμενη ποινή την 10ετή κάθειρξη, σε αντίθεση με άλλα κακουργήματα κατά της περιουσίας για τα οποία προβλέπεται  ανώτερη ποινή.  

Μόνος δρόμος η δικαιοσύνη

Κλείνοντας η κ. Βασιλοπούλου προειδοποιεί:  “Η νομική οδός και μοναδική διέξοδος για το ‘’θύμα’’ σε μία τέτοια περίπτωση είναι αναπόφευκτα η υποβολή μήνυσης κατά του φερόμενου ‘’μάγου’’, με σκοπό την τιμωρία του δράστη για την άδικη πράξη του, εν προκειμένω την τέλεση του αδικήματος της απάτης, αλλά φυσικά δεν αποκλείεται και η διεκδίκηση από το θύμα χρηματικής  αποζημίωσης με την έγερση σχετικής αγωγής κατά του δράστη ενώπιον των  Πολιτικών Δικαστηρίων. Ως δικηγόρος, που ασκώ  πάνω από 25 χρόνια μάχιμη δικηγορία,  είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο άνθρωπος,  όταν νιώσει ότι έχει περιέλθει σε προσωπικό αδιέξοδο και βυθισμένος στην απελπισία του, είναι πάρα πολύ εύκολο να διολισθήσει σε μονοπάτια ανεξερεύνητα, ορμώμενος και καθοδηγούμενος όχι φυσικά από τη λογική του, αλλά από το συναίσθημά του. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και πατώντας στα δικά μας πόδια να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και όχι να αφήνουμε την ζωή μας στα χέρια ‘τσαρλατάνων’. Οι πράξεις αυτές πρέπει να καταγγέλλονται, όχι μόνο για την τιμωρία των αυτουργών, αλλά και για την αποφυγή τέλεσης παρόμοιων συμπεριφορών σε βάρος και άλλων θυμάτων”.