Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία της Δευτέρας παρά τις ενστάσεις του Γ. Θεωνά για τις απεργίες

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε από χθες, Τετάρτη, στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η δήλωση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Θεωνά στον ΣΚΑΪ πως «η διάταξη για τις απεργίες δεν πρέπει να ψηφιστεί» προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό ακόμα και για «ντόμινο» διαφωνιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας επικοινώνησαν με τον βουλευτή, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός ως προς την ψήφο του.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν για πιθανές διαρροές στην ψηφοφορία της Δευτέρας, ωστόσο οι επαφές είναι συνεχείς και καμία από τις ομιλίες των βουλευτών στη συζήτηση που διεξάγεται δεν περνά απαρατήρητη. Αρκετά στελέχη εκτιμούν πως η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τα αριστερά και ιδίως από το ΚΚΕ, με το οποίο οι σχέσεις είναι στο «κόκκινο», δρουν αρνητικά στην ψυχολογία των βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση η κορύφωση της διαδικασίας τη Δευτέρα, με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, θεωρούν πως θα εξαφανίσει ακόμα και τους «ψιθύρους» που υπάρχουν στους διαδρόμους της Βουλής και θα λειτουργήσει συσπειρώτικα κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, που αναμένεται να ζητηθεί από την αντιπολίτευση.

Στόχος το «154»

Το βλέμμα για τη ψηφοφορία της Δευτέρας είναι στραμμένο και στην ανεξάρτητη βουλευτή  Θεόδωρα Μεγαλοοικονόμου. Μετά τη θετική της ψήφο στον προϋπολογισμό  αρκετοί από την πλειοψηφία θεωρούν πως το «φλερτ» μαζί της είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ίδια, όμως να μην ανοίγει τα «χαρτιά» της.

Όπως δήλωσε στο newpost.gr «μελετάω το νομοσχέδιο πολύ σοβαρά, δεν έχω καταλήξει ακόμα», συμπληρώνοντας πως τις τελικές αποφάσεις για κάθε άρθρο θα τις πάρει τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση.

newpost