Δημοσκόπηση για τις πρώτες 100 μέρες. Δυνατή η Νέα Δημοκρατία χαμηλά η Ελληνική Λύση

Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έφτασαν στο τέλος της και δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΙ από την PULSE  αποκαλύπτει την άποψη των πολιτών για το κυβερνητικό έργο.

Αν και γενικότερα η περίοδος χάριτος δείχνει να συνεχίζεται, πρέπει να χτυπήσει ένα πρώτο «καμπανάκι» για τη ΝΔ για το μεταναστευτικό.

Μάλιστα εκεί της έχουν γυρίσει την πλάτη ακόμη και οι ψηφοφόροι της.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο σε τομείς όπως οικονομία, ασφάλεια, επενδύσεις

Το δείγμα ήταν 1103 άτομα και διενεργήθηκε το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου.

Το 61% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση έναντι ποσοστού 31% που θεωρούν ότι πηγαίνουν προς τη λάθος.

Σχετικά με την προσωπική οικονομική κατάσταση των πολιτών, το 14% τη χαρακτηρίζει «άνετη», το 46% «μέτρια» ενώ το 35%, «δύσκολη».

Το 73% θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει «να τα βρουν» για να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες έναντι ποσοστού 19%.

Αναφορικά με τον τομέα που «τα πήγε καλύτερα» η κυβέρνηση, το 30% απάντησε στο θέμα φορολογία, το 10% στον τομέα ασφάλεια ενώ ακολουθούν οι επενδύσεις με 8%. Υπάρχει και ένα 20% που απαντά «σε κανέναν».

Πρόβλημα το μεταναστευτικό.

Στο μεταναστευτικό το ποσοστό των ψηφοφόρων που απάντησε πως τα πήγε καλύτερα ήταν μόλις 1%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό αυτό ήταν ακόμα μικρότερο. Χαρακτηριστικό της απογοήτευσης του «δεξιού» κόσμου από τη φιλοξενία των αλλοδαπών σε «λουξ» ξενοδοχεία και την διαφαινόμενη μόνιμη εγκατάσταση τους στην χώρα μας.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ξεκάθαρα με 45% έναντι 26% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5 έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 13,5 μονάδων).

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5%, το ΜέΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση με 3,5%.H ΧΑ καταγράφει 1,5%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 9,5%.