Δικαιοσύνη για τον χαμό της οικογένειάς της, ζητά η χήρα Φύτρου, παραθέτοντας νέα στοιχεία

Την δικαίωση της μνήμης των δικών της και την απονομή δικαιοσύνης ζητά η Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη, η γυναίκα που έχασε τον άντρα της και τα δυο της παιδιά στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Την 23/07/2018 κατά την διάρκεια όλων αυτών των γεγονότων, εγώ, μαζί με δεκάδες άλλες οικογένειες θυμάτων βίωνα την βιολογική καταστροφή της οικογένειας μου. Έχω απόλυτο, άμεσο έννομο συμφέρον στη συγκέντρωση ποινικού αποδεικτικού υλικού», αναφέρει η ίδια ενώ καταγγέλλει πως στις 6 το απόγευμα κι ενώ άνθρωποι πάλευαν με το θάνατο στο Μάτι, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος ξεναγούσε στα παροπλισμένα ελικόπτερα μια κυρία που τον επισκέφτηκε. Μετά έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ήταν καθηλωμένα. Η Βαρβάρα Φύτρου , μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, λέει ότι στο Μάτι κατέφθασε μόνο ένα ελικόπτερο από την Κινέττα κι αυτό λόγω έλλειψης καυσίμων επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Αλλά δύο ελικόπτερα έμειναν στη βάση αδρανή.

«Απεδέχθη δηλαδή η Πολιτεία την επέλευση θανατηφόρου κινδύνου για την αναχαίτιση, απάλειψη ή έστω αποτροπή του οποίου, ουδέν έπραξε για να σώσει έστω και μία ανθρώπινη ζωή».