Εθνική τραγωδία στην Τανζανία: Στους 224 οι νεκροί από την ανατροπή του φερι μποτ

Τους 224 έχουν φτάσει οι νεκροί από την ανατροπή του φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας σε μια ναυτική τραγωδία που έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Μάλιστα, την ίδια ώρα οι διασώστες εκφράζουν την εκτίμηση ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν άλλοι διασωθέντες.

Το Σάββατο βρέθηκε ένας από τους ναυαγούς ζωντανός, δύο ημέρες μετά την τραγωδία που εξελίχθηκε στα νερά της μεγάλης λίμνης, κοντά στο νησί Ukerewe. Ο άντρας είχε καταφέρει να βρει σημείο όπου υπήρχε αέρας και άντεξε όλο αυτό το διάστημα, χτυπώντας συνεχώς την ξύλινη επιφάνεια, έως ότου γίνει αντιληπτός από τα συνεργεία διάσωσης. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο διασωθέντας ήταν ένας από τους μηχανικούς του πλοίου, ο οποίος πρόλαβε και ασφάλισε την πόρτα στο μηχανοστάσιο και δεν επέτρεψε να κατακλυστεί ο χώρος από νερό.

Η λίστα των νεκρών δεν αποκλείεται να μεγαλώσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση διάσωσης σταματά και η προσοχή των αρμοδίων στρέφεται πλέον στην αναγνώριση των θυμάτων και στην καταμέτρηση όσων επέβαιναν στο φεριμπότ.