Εκλογές 2019: Κερδίζει σχεδόν όλες τις Περιφέρειες η ΝΔ

Τις έντεκα από τις δεκατρείς Περιφέρειες κερδίζει η  Νέα Δημοκρατία όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Η γαλάζια παράταξη έχει ήδη κλειδώσει 5 περιφέρειες από τον πρώτο γύρο και μέχρι στιγμής προηγείται στις 5 από τις 7 που απομένουν.

Στην Πειραιώς τονίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν απόδειξη της σαφούς πολιτικής υπεροχής της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα και της αποδοκιμασίας των στελεχών που στήριξε η Κουμουνδούρου.

Μεγάλη είναι η ενσωμάτωση στην Αττική που ξεπερνά το 45%. Ντέρμπι στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον δήμο Ηρακλείου υπάρχει μια οριακή κατάσταση.

Περιφέρεια Αττικής

Στην περιφέρεια Αττικής η εκτίμηση δείχνει πως εκλέγεται ο Γιώργος Πατούλης  που αναμένεται να συγκεντρώσει 66,2% έναντι 33,8 της Ρένας Δούρου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα «δείχνουν» τον Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος συγκεντρώνει 56,4% έναντι 43,6% του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Μακρεδονία-Θράκης: Νίκας Παναγιώτης 52.7

Στερεά Ελλάδα: Σπανός Φάνης 51.4%

Ιονίων Νήσων: Κράτσα Ρόδη 59.1%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μήνυμα για το μεταναστευτικό

Η μοναδική περιφέρεια που χάνει η ΝΔ είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, λαμβάνει 55,1% έναντι της Χριστιάνας Καλογήρου (στηρίζεται από τη ΝΔ), η οποία λαμβάνει 44,9%.

pronews