Εμφανίζεται στο Λος Αντζελες το νέο Mazda3

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Νοέμβριο, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η επόμενη γενιά του Mazda3.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα έρθει με νέα εμφάνιση και θα είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένα συστήματα, με τους ανθρώπους της φίρμας να επιδιώκουν την προσφορά ενός ακόμα hatchback , το οποίο θα μπει απέναντι από τα Mercedes-Benz A-Class και Audi A3.

Αν και το εσωτερικό προμηνύεται να έχει αρκετές αλλαγές, σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού η μεγαλύτερη αλλαγή θα συμβεί στον τομέα των μηχανικών συνόλων. Συγκεκριμένα η παρουσία της νέας αρχιτεκτονικής SkyActiv της Mazda θα επιτρέψει μια σειρά νέων τεχνολογιών του κινητήρα, προεξέχοντος του βενζινοκινητήρα SkyActiv-X, ο οποίος διαθέτει το σύστημα Spark Controlled Ignition Compression.

Μέσω του συστήματος αυτού η μάρκα υπόσχεται ένα βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο το οποίο θα συνδυάζει την απόδοση καυσίμου ενός πετρελαιοκινητήρα με όλα τα πλεονεκτήματα της βενζίνης. Με τη βοήθεια του τούρμπο ο συγκεκριμένος κινητήρας θα παράγει περίπου 190 ίππους και ροπή 230 Nm. Διαθέσιμοι θα είναι και ο κινητήρας βενζίνης SkyActiv-G αλλά και μια επιλογή diesel, SkyActiv-D.

Τέλος σε ότι αφορά την νέα εμφάνιση που θα έχει το επερχόμενο Mazda3, αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα λάβει πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα από το concept KAI, που έχει παρουσιάσει η φίρμα.

autotriti