Εξόργισε τους συνταξιούχους το κουτσουρεμένο επίδομα -Απέσυραν άρον άρον το σποτ με τη γιαγιά

Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται το προεκλογικό επίδομα που έδωσε στους συνταξιούχους και κυρίως η επικοινωνιακή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να το εμφανίσει ως τάχα «μόνιμη 13η σύνταξη».

Το γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν χθες στα ΑΤΜ των τραπεζών άγρια κουτσουρεμένες τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, έγινε θέμα στα περισσότερα δελτία ειδήσεων, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι μάλιστα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και η κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί και μάλιστα με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία. Δηλαδή όχι μόνον με το 22%, αλλά και τον 6% φόρο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση υπέρ Υγείας. Και αυτό, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ.
Ενδεικτικές είναι συγκεκριμένες καταγγελίες συνταξιούχων:

Γυναίκα συνταξιούχος με καθαρή σύνταξη 561 ευρώ είδε στο λογαριασμό της 323 ευρώ.
Ανδρας συνταξιούχος που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως τάχα «13η σύνταξη» 249 ευρώ.
Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που έχει καθαρή μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ, είδε τελικά στο ΑΤΜ να μπαίνουν στο λογαριασμό του 279 ευρώ.
Γυναίκα συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 794 ευρώ, έλαβε ως τάχα «13η σύνταξη» 309 ευρώ
Με απλά λόγια οι εν λόγω συνταξιούχοι είδαν να μπαίνει στο λογαριασμό τους πολύ λιγότερο ακόμη και από το 50% της σύνταξής τους που κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει στην εν λόγω κατηγορία
Ακόμη πιο κουτσουρεμένη δόθηκε η τάχα «13η σύνταξη» σε όσους παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις.
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 38 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει καθαρά στο χέρι 1135 ευρώ. Στο λογαριασμό του μπήκαν 301 ευρώ.
Γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη χηρείας 1151 ευρώ, είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό της 297 ευρώ
iefimerida.