Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Ντροπή σας, ζητήσατε από το Βερολίνο την περικοπή των συντάξεων»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ επικαλούμενος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. «Πήγατε ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις από την Γερμανία ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
Αποδείξατε αυτές τις δυο μέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Οσο χειρότερα για τον λαό, τόσο χειρότερα για σας. Και όταν πηγαίνουν καλύτερα χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε».

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Ότι επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί. Εντάξει, εμείς έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό. Γιατί αποδείξατε αυτές τις δύο μέρες σε κάθε συνταξιούχο, τις πραγματικές προθέσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός. Δεν σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Η δίψα σας για εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: ‘’Όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας’’. Και όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθείτε. Είναι καιρό τώρα που σας τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές. Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία που έχει ζητήσει η ΝΔ.