«Ετοιμάζομαι για τις εκλογές»

Έτοιμος για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «ΜΠΑΜ» ο αρχηγός των «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας. Κεντρικό σύνθημα του Σώρρα θα είναι η «επανένωση των Ελλήνων», ενώ δηλώνει πολιτικά ενεργός ακόμη και από την ΣΤ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο συνήγορός του κύριος Βασίλης Νουλέζας, «ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει πολιτικά ενεργός». Μάλιστα, διανέμει την εφημερίδα που εκδίδει η Ελλήνων Συνέλευσις, την “Έλευσις”, και συνομιλεί με συγκρατούμενούς του, στους οποίους μεταφέρει την πολιτική και οικονομική του θέση για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. «Εγώ μιλάω για ένωση των Ελλήνων, αξίες για τον αρχαίο πολιτισμό που ισοπεδώθηκε πρόωρα, κοινωνικά και πολιτικά πριν καν λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας αποκλειστικά στην «ΜΠΑΜ», ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που υποστηρίζει πως είναι ο «νόμιμος και ανέκκλητος πληρεξούσιος τρίτων» ενός ποσού που φτάνει τα 680 δισ., συν τους τόκους υπερημερίας των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, και έχει χιλιάδες πιστούς ακολούθους σε όλη τη χώρα, καταρτίζει ψηφοδέλτια από τη φυλακή προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της χώρας. «Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ένας νόμιμα συσταθείς πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί διάφορα κοινωνικά στρώματα, ανθρώπους που αγωνιούν για τον ελληνισμό που αφανίζεται. Έχω ακμαίο ηθικό, είμαι πεισματάρης, παραμένω δραστήριος και δεν μεταβάλλω τις θέσεις μου. Προφυλακίστηκα άδικα λαμβάνοντας έτσι προκαταβολή ποινής, αλλά απέδειξα στον κύριο ανακριτή τους ισχυρισμούς μου και θα δικαιωθώ» ισχυρίζεται.

«Κρύφτηκα επειδή φοβόμουν για τη ζωή μου»

Ο Αρτέμης Σώρρας επισημαίνει πως είχε κρυφτεί καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στη φυλακή. Η φυγοδικία συνετέλεσε στην επιβολή της προσωρινής μου κράτησης μετά την απολογία μου. Όμως, αυτή οφείλεται κυρίως στον σοβαρό και επανειλημμένο κίνδυνο κατά της ζωής μου». Μάλιστα, υποστηρίζει: «Η Ελλήνων Συνέλευσις καταδιώκεται από άτομα χωρίς νομικές η χρηματοοικονομικές γνώσεις που, υποψιάζομαι, χρηματοδοτούνται έξωθεν για αυτή τη δραστηριότητά τους».

Ο ίδιος όχι μόνο δεν έχει αποτραβηχτεί από την προσπάθεια εμπλοκής του στα κοινά της χώρας, αλλά, όπως αναφέρει, «αναλύω στους συγκρατούμενούς μου τα οικονομικά εργαλεία που έχω προτείνει». Ο συνήγορός του Βασίλης Νουλέζας έχει ήδη δεχτεί και αποδεχτεί την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ελλήνων Συνέλευσις.

Ο Σώρρας αποποιείται τις κατά καιρούς κατηγορίες που του προσάπτουν οι αντίπαλοί του σχετικά με τα γραφεία που άνοιξαν σε όλη τη χώρα και τα οικονομικά οφέλη που τον κατηγορούν πως είχε από αυτά. Όπως ξεκαθαρίζει, «δεν εισπράττω χρήματα ή συνδρομές. Το κάθε γραφείο αυτοσυντηρείται. Αυτές οι κατηγορίες που φούσκωσαν αντιδεοντολογικά και υπερβολικά τα ΜΜΕ νομίζω θα καταρρεύσουν στο ακροατήριο. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν υπάρχουν εντός αυτής θύλακες εγκληματικής οργάνωσης, όπως έχω δει και διαπιστώσει, αν και δεν ανήκω πλην της νομικής ιδιότητάς μου στο interna corporis αυτής».

«Έχουν καταργήσει το τεκμήριο αθωότητας»

Παράλληλα στρέφει τα «βέλη» του και κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τονίζοντας: «Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει καταδικαστεί προκαταβολικά από τα media, όπως πάγια συμβαίνει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ουσιαστικά, τα ΜΜΕ έχουν καταργήσει το τεκμήριο αθωότητας. Κανείς δεν δικαιούται να προεξοφλεί την ενοχή κανενός. Να μη σέβεται τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη».

Μάλιστα ο Αρτέμης Σώρρας, που παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, δεν παραλείπει να κάνει σχολιάσει και το ζήτημα της Novartis, για το οποίο σημειώνει: «Είχα απαντήσει προφητικά τον Απρίλιο 2017 στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι γνωρίζω πραγματικά επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις που ενδημούν στον χώρο της υγείας, βλέπε Novartis, και δικαιώθηκα».

«Δεν έχω εξαπατήσει κανέναν»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ», οι συνήγοροι του Αρτέμη Σώρρα θα καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισής του «όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες», ενώ ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας, σχολιάζοντας τη Δικαιοσύνη, τονίζει: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στους ανεξάρτητους και έντιμους εφέτες που δεν ακούν Σειρήνες ή εξωθεσμικά ή κυβερνητικά κελεύσματα και έχουν τεράστια υπομονή. Δεν έχω υπεξαιρέσει ή καταχραστεί δημόσιο χρήμα, δεν εξαπάτησα με δόλο για αποκόμιση οικονομικού οφέλους ουδένα. Ο κάθε πολίτης στέλνει αυτοβούλως εξώδικο στην ΑΑΔΕ ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν λαμβάνουν εντολή από την κεντρική διοίκηση της αυτοχρηματοδοτούμενης Ελλήνων Συνέλευσις. Αν μελετήσει κάποιος προσεκτικά το καταστατικό της, θα αντιληφθεί πώς λειτουργεί».

Τέλος, ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι «δεν είναι εκατομμυριούχος σωτήρας, όπως τιτλοφορούν κείμενα εφημερίδες της οκάς, αλλά μιλώ για αποθεματικά, για μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας των οποίων τα χρήματα είναι των δυστυχούντων Ελλήνων. Αυτό όμως διαστρεβλώνεται και αλλοιώνεται συστηματικά από τα ΜΜΕ στρατηγικά εργολαβικά, με αποτέλεσμα να με λοιδορούν και να με χλευάζουν. Διώκτες μου είναι όσοι κατέστρεψαν, εκποιούν και αφελληνίζουν σήμερα την Ελλάδα».

Βασίλης Νουλέζας: «Αβάσιμο το κατηγορητήριο για Σώρρα»

Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα, Βασίλης Νουλέζας, υποστηρίζει πως το κατηγορητήριο εις βάρος του αρχηγού της Ελλήνων Συνέλευσις είναι αβάσιμο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος του εντολέως μου και αρχηγού της Ελλήνων Συνέλευσις προφυλακισμένου Αρτέμη Σώρρα είναι εν πολλοίς αβάσιμο, ασαφές, αόριστο και αποτελεί μέρος αναπαραγωγής, ανασύνθεσης μηνύσεων ιδιωτών και δημοσιευμάτων. Είναι δυσχερές να αποδειχθεί ότι τα κατηγορούμενα κακουργηματικά αδικήματα τελέστηκαν κατά την υποκειμενική και αντικειμενική υπόστασή τους στο δικαστήριο».

Ιδιαίτερα, συμπληρώνει: «Δεν ευσταθεί, δεν στέκεται η κατασκευασμένη πρόχειρα κατηγορία της σύστασης διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση άρθρ. 187 ΠΚ. Την Ελλήνων Συνέλευσις την εγκαλούν κόμματα που χρωστούν 200 εκατομμύρια ευρώ και πλέον».

Η «κλοπή του αιώνος» στην Τράπεζα της Ανατολής

Σε κείμενό του ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα σημειώνει πως στην Τράπεζα της Ανατολής έγινε η κλοπή του αιώνος. Αναλυτικά αναφέρει: «Χρήματα από το ελληνικό καταπίστευμα στη World Bank, της οποίας η Ελλάδα είναι συνιδρύτρια, και της Τράπεζας της Ανατολής, που ήταν ανενεργή από το 1936, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις δεκαετίες 1950 και ’60 και αργότερα χρησιμοποιήθηκαν μυστικά, εκταμιεύτηκαν για μεγάλα δημόσια έργα αρχικά και ίδρυση εργοστασίων όπως η Χαλυβουργική στην Ελευσίνα κ.ά. Έτσι φτιάχτηκαν οικονομικές αυτοκρατορίες και κολοσσοί τριών ή τεσσάρων οικογενειών που κατέχουν και κατόρθωσαν με την εύνοια της τότε πολιτικής ηγεσίας ηγεμονική θέση σήμερα στην ελληνική οικονομία.