Ευρωβουλευτές ζητούν από την Amazon να μην πουλά προϊόντα με το σφυροδρέπανο!

Αίτημα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος, να σταματήσει να πουλάει προϊόντα με το σφυροδρέπανο απηύθυναν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην επιστολή που έστειλαν στον Μπέζος του επισημαίνουν ότι τα προϊόντα με θέματα από την περίοδο της ΕΣΣΔ προσβάλουν τα θύματα του καθεστώτος της περιόδου αυτής.

Τον Σεπτέμβριο η Walmart ζήτησε να σταματήσει η πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο μετά από αντίστοιχα παράπονα που δέχθηκε.

Η επιστολή που υπογράφουν 20 ευρωβουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αφορά μεταξύ άλλων προϊόντα όπως t-shirts, κοστούμια, σημαίες και αναμνηστικά.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της σοβιετικής περιόδου υπολογίζεται σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια» ενώ από την ΕΣΣΔ «απελάθηκαν περισσότερο 10 εκατομμύρια άνθρωποι» σε στρατόπεδα στη Σιβηρία όπου «έζησαν υπό απάνθρωπες συνθήκες, πείνα και φυσική βια».

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι τον περασμένο Μάιο η Adidas αποφάσισε να σταματήσει να πουλά προϊόντα με σοβιετικά σύμβολα, χαιρετίζοντας την απόφαση αυτή.