Ζουράρις: Η συμφωνία των Πρεσπών επικυρώνει την κλοπή του ονόματος

«Ως αριστερός στηρίζω την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, όμως το συγκεκριμένο θέμα της Μακεδονίας, που δημιουργεί ‘σμίκρυνση της κεφαλής’, που σημαίνει μείωση των δικαιωμάτων του κυριάρχου λαού, θα το καταψηφίσω», δήλωσε στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» του ΑΝΤ1, ο Κώστας Ζουράρις.

Σε χθεσινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο υπουργείο Εξωτερικών, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Κοτζιά, παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Ζουράρις έκανε λόγο για «σμίκρυνση κεφαλής».

«Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ’ ολοκληρίαν… Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας» σημείωσε και προειδοποίησε ότι «το στραβό όνομα προκαλεί δυστυχίες».

Ο Υπουργός Εξωτερικών τη στιγμή εκείνη ήταν κάτω από το πόντιουμ, έτοιμος να κλείσει την ομιλία του. Ήταν η ώρα που τον είχε προαναγγείλει ο συντονιστής της συζήτησης και αντέδρασε στην παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, σημειώνοντας πως «δεν είναι Βουλή εδώ» και τονίζοντας πως η συζήτηση ολοκληρώθηκε.

«Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά θα γίνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις κι αυτό κάνω», απάντησε από την πλευρά του ο Κώστας Ζουράρις, με τον Νίκο Κοτζιά να μην απαντά και να κλείνει κάπου εκεί.

Μιλώντας, πάντως, σήμερα στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7», ο Κώστας Ζουράρις απέκλεισε το σενάριο να στήριζε μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Εξωτερικών, αναφέροντας ότι «εντός του πλαισίου του αποκλεισμού του προαπαιτουμένου, η ρύθμιση του Κοτζιά είναι καλή».

Άλλωστε, είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι, ως μη μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως Αριστερός, στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, όμως θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων, αφού θα ψηφίσει και τα αντισταθμιστικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών.