Ημέρα Εθνικού Πένθους για τη Βουλγαρία η Δευτέρα – Στους 16 οι νεκροί από το δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

Στους δεκαέξι, ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου που έγινε στη βορειοδυτική Βουλγαρία, κοντά στην πόλη Τσβόγκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών  Βαλεντίν Ράντεβ «Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα, σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν, ενώ άλλοι 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση».

Ο Ράντεβ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άφιξή του στον τόπο του δυστυχήματος, περίπου 57 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, λεωφορείο που μετέφερε βούλγαρους τουρίστες μετά την επίσκεψή τους σε ένα μοναστήρι συγκρούστηκε με άλλα αυτοκίνητα, βγήκε από τον δρόμο κι ανατράπηκε καταλήγοντας στην όχθη του Ίσκαρ, ενός ποταμού της περιοχής.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με τέσσερα αυτοκίνητα, οι επιβάτες των οποίων πάντως δεν τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το λεωφορείο, κατασκευασμένο το 2001, που μετέφερε 33 συνταξιούχους, δεν είχε υποβληθεί, όπως έπρεπε, σε τεχνικό έλεγχο στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε εξάλλου ο υφυπουργός Μεταφορών Άνγκελ Ποπόφ.

Η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ, όπου το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση και ο στόλος των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνει πολλά πεπαλαιωμένα οχήματα, θρηνεί κάθε χρόνο τουλάχιστον χίλιους νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα.

Η Δευτέρα κηρύχθηκε από τις αρχές ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα του τροχαίου.