«Θερμή» εβδομάδα για την κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο για το άσυλο

Την Πέμπτη η ψηφοφορία στη Βουλή – Δεν αποκλείεται να μιλήσει στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με «full» τις μηχανές ξεκινά η εβδομάδα για την κυβέρνηση καθώς στις 10:00 το πρωί εισάγεται στις αρμόδιες επιτροπές το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 6 Αυγούστου, και την Τετάρτη – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί από το Σώμα την Πέμπτη. Μάλιστα δεν αποκλείεται να παρέμβει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την ψηφοφορία.

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια

Από την άλλη πλερά και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 20 Αυγούστου πρόκειται να αναθερμανθεί εκ νέου η συζήτηση περί εκλογικού νόμου, μιας και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού. Άλλωστε αυτό ήταν και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το θέμα είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, με τον οποίο και συζήτησε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. « Σύντομα και οι Έλληνες της Αυστραλίας θα έχουν δικαίωμα ψήφου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.