Θλίψη για το χαμό του Νικόλαου Βασιλείου: Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του επισμηναγού

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, του κυβερνήτη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν αυτό κατέπεσε το πρωί της Τρίτης  σε ορεινή δασώδη έκταση ανάμεσα σε Σπάρτη και Τρίπολη, κοντά στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.

Στο χωριό του αδικοχαμένου «Ικάρου», τους Ζάρακες Ευβοίας, ο πόνος περισσεύει: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του πιλότου και ο δίδυμος αδελφός του, Χρήστος, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στην ίδια μονάδα. Τα δύο αδέλφια είχαν δώσει εξετάσεις κι είχαν περάσει μαζί στη Σχολή Ικάρων.

Τραγική ειρωνεία: Οι γονείς τους είχαν επιστρέψει στο χωριό μόλις το βράδυ της Δευτέρας  από την Καλαμάτα, όπου είχαν πάει για να επισκεφθούν τα δύο παιδιά τους. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγες ώρες αργότερα θα συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tvstar.gr, στη γενέτειρα του Νίκου Βασιλείου, τους Ζάρακες, οι κάτοικοι δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Οι περισσότεροι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και κάποιοι βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού για να παρηγορήσουν τους γονείς του. Όταν δημοσιογράφοι τους ζητούσαν να πουν κάτι για το Νίκο, εκείνοι μιλούσαν ταυτόχρονα για τα δύο δίδυμα αδέλφια, γιατί ό,τι έκαναν το έκαναν μαζί.

«Έμοιαζαν σα δύο σταγόνες νερό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.