Θρήνος για τον χαμό της νηπιαγωγού από την Κρήτη

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου η είδηση του τραγικού θανάτου της 31χρονης νηπιαγωγού Κάλλιας Μηλιαρά η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από τη μοιραία πτώση της στο φαράγγι του Αμπά στην απόληξη των Αστερουσίων Ορέων, στη διάρκεια πεζοπορίας.

Η άτυχη εκπαιδευτικός από το Ηράκλειο, που αγαπούσε ιδιαίτερα την πεζοπορία και την επαφή με τη φύση, συνήθιζε να κάνει εκδρομές με την παρέα της. Η κυριακάτικη ωστόσο εξόρμηση στο φαράγγι του Αμπά, σε μια περιοχή αχαρτογράφητη και αρκετά επικίνδυνη σύμφωνα με πληροφορίες, αποδείχθηκε η μοιραία.

Η νεαρή Κάλλια– άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακόμη – έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η νηπιαγωγός κείτονταν σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, όπου η ομάδα διάσωσης μπορούσε να προσεγγίσει μόνο πεζή.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών, η 31χρονη δεν άντεξε στα βαριά της τραύματα και άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο.

Η επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού υπήρξε πολύωρη λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανέμενε σε τμήμα του δρόμου προσπελάσιμο για τα οχήματα προκειμένου να την οδηγήσει στο Κέντρο Υγείας Χάρακα αρχικά και κατόπιν στο νεκροτομείο στο Ηράκλειο.