Καίγεται ακόμα το Ελευθέριος Βενιζέλος! Καπνοί παντού και εικόνες «απόκοσμες»

Ένα 24ωρο μετά, και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζει να «πνίγεται» στους καπνούς από την φωτιά που ξέσπασε σε αυτό το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, παρουσιάζουν μια εικόνα «απόκοσμη», με τον καπνό επί της ουσίας να βρίσκεται… παντού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Έφτασε στην Σούδα μέρος των επιβατών

Εν τω μεταξύ αισίως έφθασαν αυτή την φορά ταξιδιώτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά με το πλοίο “Blue Galaxy”. Το πλοίο έδεσε στις 18:30 στο λιμάνι της Σούδας, με εκατοντάδες επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους με πολλές ώρες καθυστέρηση.

Το κλίμα, παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασαν, ήταν αρκετά ήρεμο, με τους περισσότερους να δείχνουν ανακουφισμένοι που τα πράγματα δεν πήραν χειρότερη τροπή.

Τα περισσότερα «μπράβο», τα έλαβε το προσωπικό του πλοίου, που δεν άφησε περιθώριο να δημιουργηθεί πανικός, αντίθετα ήταν δίπλα στους επιβάτες σε ότι το χρειάζονταν.

Ωστόσο όπως κατέθεσαν είναι ακόμα άγνωστο το τι γίνεται με τα πράγματα και με τα οχήματά τους που έχουν μείνει μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μάλιστα επιβάτης ανέφερε πως σε κάποια φάση υπήρξε και εντολή εκκένωσης μέσω των σωστικών λέμβων, η οποία ωστόσο δεν εφαρμόστηκε μιας και η κατάσταση τέθηκε υπό καλύτερο έλεγχο.

newsit