Καίγεται το Παρίσι

Το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με πολλά αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως και ένα κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, ενώ η βία εξαπλώνεται με την αστυνομία να αδυνατεί ακόμη και αυτή την ώρα να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Δύο πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.

Παράλληλα, τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι έκλεισαν όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV. Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.

Μάλιστα, διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών μεγάλων οίκων μόδας.