Καθυστερημένη η επέμβαση της πυροσβεστικής στη φονική πυρκαγιά

Καθυστερημένη αποδεικνύεται η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά και το Μάτι. Όπως φαίνεται σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Καθημερινή από κατοικία κοντά στην αρχική εστία της πυρκαγιάς, η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 16.41.

Ο χρόνος επέμβασης του πυροσβεστικού σώματος ήταν σχεδόν διπλάσιος του μέσου χρόνου επέμβασης σε πυρκαγιές στην Αττική και προκλήθηκε από την έλλειψη οχημάτων γύρω από την αρχική εστία της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης και που είναι το πρώτο κρίσιμο τέταρτο έως εικοσάλεπτο.

Ο τεχνικός πραγματογνώμονας των οικογενειών δύο εκ των θυμάτων στο Νέο Βουτζά, πρώην υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ανδριανός Γκουρμπάτσης επισημαίνει στην έκθεση του ότι η φωτιά αναγγέλθηκε 8 λεπτά αργότερα στις 16.49 και η κινητοποίηση των πρώτων πυροσβεστικών δυνάμεων έγινε καθυστερημένα περίπου κατά 10 λεπτά.

Η ώρα άφιξης του πρώτου οχήματος στο σημείο, στο οικόπεδο της οδού Ανδρούτσου στην διασταύρωση με την οδό Πλαστήρα γίνεται στις 5.11 μ.μ, μισή ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.