Κατερίνα Παπακώστα: Χαλαρή βόλτα στα Εξάρχεια, τρομάρα της…

«Και πριν γίνω υφυπουργός πάντοτε περνούσα από τα Εξάρχεια. Δεν φοβόμουν. Και να ξέρετε, κάποια στιγμή θα πάω στα Εξάρχεια και ως υφυπουργός για να πιω έναν καφέ στην πλατεία. Εν πάση περιπτώσει, πήρα ένα αυτοκίνητο και πήγα εκεί για να δω τι συμβαίνει και να εκτιμήσω την κατάσταση. Δεν είδα τίποτα και έφυγα»!

Γιατί το έκανε αυτό η κ. Παπακώστα; Γιατί μπορεί! Ναι, γιατί μπορεί, δεν την κρατά κανένας, είναι δυνατή και τολμηρή! Φόρεσε την καπαρντίνα της, ντύθηκε σούπερ ήρωας και πήγε κρυφά στα Εξάρχεια η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είναι αλάνι η Κατερίνα Παπακώστα, μην τη βλέπετε έτσι! Ψώνιζε μικρή στη Θεμιστοκλέους αθλητικές φόρμες και εμφανίσεις ομάδων. Έτρωγε σουβλάκια στον «Κάβουρα», στα όρθια, σαν μαγκάκι πρώτο. Πήγαινε και στο MoBetter και χόρευε έξαλα το χέβι το μέταλ, αυτό του Διαβόλου το άκουσμα.

Η υφυπουργός δεν έχει ανάγκη κανέναν, κύριοι! Ή μάλλον έχει μόνο τον συνοδό-οδηγό ασφαλίτη. Η κυρία Παπακώστα, διά τις εντυπώσεις, εξήγησε στον κόσμο τον κοσμάκη πως εύκολα κανείς πάει μια βόλτα στα Εξάρχεια. Νομίζει πως με αυτή την τοποθέτηση θα γιάνει τις ανησυχίες των παραδοσιακών Αθηναίων, των φοιτητών από την επαρχία ή των εγχώριων μεταναστών που ζουν στο κέντρο της πόλης και θέλουν να περνούν από τη Ζωοδόχου Πηγής και από την Εμμανουήλ Μπενάκη διότι τους βολεύει ο δρόμος, βρε αδερφέ. Δεν πείθετε άνθρωπο ζώντα, κυρία Παπακώστα!

Τα Εξάρχεια είναι απαγορευμένη ζώνη. Περνάς μόνο με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Είσαι φιλελές, αστός, είσαι επιχειρηματίας, χονδρέμπορας, είσαι πασόκος ή νουδού, είσαι υπέρμαχος της αστικής δημοκρατίας και ουχί της αναρχίας; Μένεις εκεί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δεν στρίβεις στη Σπύρου του Τρικούπη, γκέκε;

Να ξέρετε, κυρία Παπακώστα, πως χρόνια Εξαρχειώτες έχουν απηυδήσει, πως άνθρωποι που παλιά διασκέδαζαν στα μέρη εκείνα δεν πατούν πλέον τα πόδια τους στην Πλατεία. Γιατί; Διότι δεν αντέχουν τα ματάκια τους να δακρύζουν πια, διότι δεν μπορούν να ζουν σαν κυνηγημένοι, διότι δεν έχει νόημα να πάνε για χαλαρό ποτάκι στους «Χάρτες» και να τους διώξουνμε τις κλοτσιές οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι τα ιπτάμενα αναμμένα μπουκαλάκια μπύρας.

Άντε και δεν φταίνε τα παιδιά που ζουν στην αναρχία και φταίνε οι προκλητικοί οι ένστολοι. Άντε και δεν φταίει το σύστημα, διότι κάθε μεγαλούπολη που σέβεται τον εαυτό της θέλει μια Κριστιάνα και ένα Σενκτ Πάουλι. Αλλά μη μας το παίζετε κυρία που πάει χαλαρά περίπατο στα Εξάρχεια, που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Πολιτική του θεαθήναι και του φαίνεσθε κάνουν και τα αγάλματα…