Κ. Ζαχαριάδης στο «Ακραίως»: Σωστή η απόφαση του πρωθυπουργού – Διορθώνει το λάθος

Για σωστή απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των παραιτήσεων των κ.κ. Παπαδημητρίου, Αντωνοπούλου για το «επίδομα ενοικίου», έκανε λόγο ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως «διορθώνει το λάθος», ενώ δεν θέλησε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό, λέγοντας αόριστα «Από το καλοκαίρι ακούω για ανασχηματισμό, δεν τον έχω δει ακόμα. Κάποια στιγμή θα γίνει».

Ερωτώμενος για τη διάταξη που έφερε ο κ. Δ. Μάρδας τον Αύγουστο του 2015  για το επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «Είναι ένας νόμος που βρίσκεται σε ισχύ από το 1994 και επεκτάθηκε με διάταξη το 2015. Σωστά ο πρωθυπουργός πήρε τη χθεσινή απόφαση. Όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με αυστηρότητα και να μην αφήνουμε να πει ο καθένας το οτιδήποτε. Ο κ. Τσίπρας διόρθωσε ένα λάθος. Και στη δήλωση της κ. Αντωνοπούλου υπάρχει η αναγνώριση του λάθους. Δεν θέλουμε κανένας πολίτης να αισθάνεται ότι ένας πολιτικός τον προκαλεί» είπε και ζήτησε να μην “μεγεθύνετε το θέμα”, ενώ αναφέρθηκε και στα χρέη των κομμάτων «200 εκατομμύρια χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες. Εμείς δεν χρεωκοπήσαμε το κόμμα μας. Συντηρούσαν τα κόμματά τους με τη Siemens».

Τέλος έκανε λόγο για κατάργηση της διάταξης του επιδόματος ενοικίου τονίζοντας πως: «Τη διάταξη την ψήφισαν όλα τα κόμματα. Και τώρα την καταργούμε. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει προκλητικότητα στην κοινωνία  και πρέπει να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στους δικαστές για την υπόθεση της Novartis και το αν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε εφέτη ανακριτή, υποστηρίζοντας πως: «Δεν είναι καλό να μπαίνουμε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης των δικαστών. Δεν βρίσκω σωστό να λέει ότι ένα τμήμα ταυτίζεται με την κυβέρνηση και το άλλο με την αντιπολίτευση. Οι δικαστές όταν κάνουν τη δουλειά πρέπει να την κάνουν όχι σύμφωνα με τις πολιτικές τους απόψεις, αλλά σύμφωνα με τους όρκους που έχουν δώσει. Αν δεν εμπιστεύεται κάποιος την Δικαιοσύνη να το πει καθαρά. Οι δικαστές πρέπει να έχουν την αυτονομία τους και τη σεβόμαστε».

newpost